Προς όλους τους συναδέλφους της Ελληνικής Τράπεζας,
ΤΟ «ΕΙΔΙΚΟ» ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΥΚ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ 1/2/24
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΤΟΧΟ
ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Επικοινωνούμε μαζί σας μετά την τελευταία εγκύκλιο της Ελληνικής Τράπεζας αναφορικά με το «ειδικό» Ταμείο Υγείας της ΕΤΥΚ.
Είναι λυπηρό αλλά και πλέον φανερό ότι οι ενέργειες της Ελληνικής Τράπεζας έχουν ως στόχο να τορπιλίσουν την μεσολαβητική προσπάθεια του ίδιου του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Παναγιώτου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της ΕΤΥΚ και της Ελληνικής Τράπεζας.
Η Οργάνωση μας, όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη μας εγκύκλιο, διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι το «ειδικό» Ταμείο Υγείας θα λειτουργήσει κανονικά σύμφωνα με τις δεσμεύσεις και τις καλύψεις που έχουν ήδη προαναγγελθεί.
Το «ειδικό» Ταμείο Υγείας της ΕΤΥΚ θα λειτουργήσει έστω και αν η Ελληνική Τράπεζα δεν θα καταβάλλει τις εκατέρωθεν εισφορές. Η άρνηση της καταβολής των εισφορών από την Ελληνική Τράπεζα, είναι ένα θέμα το οποίο η Οργάνωση μας θα χειριστεί συνδικαλιστικά.
Συνεπώς οι συνάδελφοι δεν πρέπει να ανησυχούν και μπορούν να υποβάλλουν κανονικά τις απαιτήσεις τους προς το «ειδικό» Ταμείο Υγείας της ΕΤΥΚ και αυτές θα καλύπτονται με βάση τις καλύψεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Οργάνωση μας.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Λευκωσία, 8 Φεβρουαρίου 2024