Menu

ΕΤΥΚ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΤΥΚ - ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ €115

Δεν πρόκειται να υπογράψουμε Σύμβαση χωρίς ένταξη ΟΛΩΝ
στις κλίμακες της ΕΤΥΚ

Απαιτήσαμε να λάβουν ΟΛΟΙ ελάχιστη προσαύξηση €115

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επανερχόμαστε, σε συνέχεια των προηγούμενων εγκυκλίων μας, για να σας ενημερώσουμε για τις συνεχιζόμενες ενέργειές μας, μετά την μονομερή απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας να συνεχίσει τον διαχωρισμό των συναδέλφων.

Δυστυχώς, στην προσπάθειά της να καλλιεργήσει κλίμα διάσπασης, για να μπορέσει να επιβάλει την αντεργατική της πολιτική, βρήκε πρόθυμους συνοδοιπόρους, εκείνους που για δεκαετίες ποδηγετούσαν το συνδικαλιστικό κίνημα στον Συνεργατισμό.

Πέραν του ότι έχουμε ήδη εκφράσει την έντονη αντίθεσή μας με τις αποφάσεις της Τράπεζας (κάποιοι μέσα από εγκύκλιο τους είχαν το θράσος να τις επικροτήσουν) με σχετική επιστολή μας τόσο προς την ίδια όσο και προς το Υπουργείο Εργασίας, η Οργάνωσή μας, προχώρησε σήμερα, με νέα επιστολή/καταγγελία προς το Υπουργείο Εργασίας, με την οποία απαιτεί τα ακόλουθα:

 • Επαναφορά των αποκοπών στους μισθούς με αναδρομική ισχύ από 01/01/2019
   
 • Αναδρομική επαναφορά των εισφορών στο Ταμείο Προνοίας στο 12% από 01/01/2019
   
 • Αναδρομική πληρωμή ωφελημάτων λόγω απόκτησης προσόντων από 01/09/2018
   
 • Αναδρομική πληρωμή 14ου μισθού για τα έτη 2019 και 2020
   
 • Μεταφορά αργιών που συμπίπτουν με Κυριακή
   
 • Τήρηση  της αργίας της 24ης Δεκεμβρίου
   
 • Ετήσια άδεια αναπαύσεως 30 εργάσιμες μέρες τον χρόνο
   
 • Επίδομα ευθύνης -   Σε υπάλληλο που εκτελεί καθήκοντα υπεύθυνης θέσης χωρίς να κατέχει τη θέση καταβάλλεται επίδομα 40 ευρώ το μήνα.
   
 • Καθορισμός της έδρας πρόσληψης και επανυπολογισμού της απόστασης σε σχέση με τη διεύθυνση κατοικίας του κάθε συναδέλφου. Σε περίπτωση μετακίνησης/μετάθεσης σε απόσταση μεγαλύτερη της αρχικής, να καταβάλλεται επιπλέον χιλιομετρική αποζημίωση
   
 • Επίδομα Πολυετίας:  Από 20 μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας 25 ευρώ τον μήνα και από 30 χρόνια υπηρεσίας και άνω 35 ευρώ τον μήνα

Η πιο πάνω ενέργειά μας, που αφορά την εφαρμογή όρων εργοδότησης των συναδέλφων που μεταφέρθηκαν από τον πρώην Συνεργατισμό, αποσκοπεί στο να ωφελήσει μια μερίδα από αυτούς και σε καμιά περίπτωση δεν αναιρεί τη πάγια θέση μας πως η Ελληνική Τράπεζα έχει υποχρέωση να εξομοιώσει τους όρους εργοδότησης όλων αυτών των συναδέλφων με βάση τις υφιστάμενες συμφωνίες της ΕΤΥΚ με την Τράπεζα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Οργάνωσή μας θα κινηθεί με κάθε μέσο που διαθέτει για την επίτευξη του στόχου που, δεν είναι άλλος, από την υπογραφή μιας Συλλογικής Σύμβασης  που θα καλύψει όλους τους συναδέλφους, με πρωταρχικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του συνόλου των μελών μας και με ιδιαίτερο βάρος στους χαμηλόμισθους.

Οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης δεν ολοκληρώθηκαν με ευθύνη της Τράπεζας αφού υπαναχώρησε αδικαιολόγητα και προχώρησε μόνη της σε επιλογές που ευνόησαν άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναμειχθούν στο χώρο. Άραγε είναι τυχαίο;

Αυτές οι οργανώσεις είχαν υπογράψει συμφωνία με την Ελληνική τον 09/2018 και σας έλεγαν ότι με βάση το νόμο δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στις συμφωνίες κλπ.

Πεντακάθαρα, η Οργάνωσή μας στις προτεραιότητες της πρόταξε την ένταξη ΟΛΩΝ των συναδέλφων στις κλίμακες της ΕΤΥΚ.

Ταυτόχρονα απαίτησή μας ήταν όλοι οι συνάδελφοι να πάρουν το ελάχιστο €115 κατ’ έτος, ως ετήσια προσαύξηση για τα έτη 2019,  2020 και 2021.

Η ΕΤΥΚ θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα αλλά είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να υπογράψουμε συμφωνία που να μην περιλαμβάνει ένταξη όλων των συναδέλφων στις κλίμακες της ΕΤΥΚ.

Έχουμε δεσμευτεί προς όλους τους συναδέλφους της Ελληνικής Τράπεζας και η δέσμευσή μας αποτελεί συμβόλαιο. Η ιστορία της ΕΤΥΚ αποτελεί την εγγύηση.   

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λευκωσία,  24 Δεκεμβρίου 2020

Προηγούμενο ETYK - ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
Επόμενο ETYK - Κεντρική Τράπεζα - Το Ταμείο Υγείας αποτελεί προϊόν της Συλλογικής Σύμβασης - ΜΟΝΟ μέσα από μια νέα Συμφωνία μπορεί να γίνει διαφοροποίηση

Λήψη Αρχείων

Αρχείο