Menu

ETYK - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΤΥΚ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ

ΜΟΝΟ μέσα από μια νέα Συμφωνία
 μπορεί να γίνει διαφοροποίηση των εισφορών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε πληροφορηθεί τα όσα έχουν τεθεί και συζητηθεί κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων των μελών του Ταμείου Υγείας σας.

Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε, πως συμμεριζόμαστε τις σοβαρότατες ανησυχίες, που έχουν εκφραστεί από πλευράς συναδέλφων για το Ταμείο υγείας, τη βιωσιμότητά και την αναγκαιότητα να συνεχίσει τη λειτουργία του ως έχει σήμερα.

Η αποστολή της Διαχειριστικής Επιτροπής είναι η ορθή και συνετή διαχείριση, τόσο των μηνιαίων εισροών στο Ταμείο, που προέρχονται από τις εισφορές Τράπεζας και συναδέλφων, όσο και των αποθεματικών του Ταμείου, με μοναδικό στόχο την καλύτερη δυνατή προσφορά υπηρεσιών υγείας στα μέλη και τα εξαρτώμενά τους. 

Είναι πολύ παρακινδυνευμένο, για όλους μας, να καταλήγουμε, αυτή τη στιγμή, σε συμπεράσματα για την επιτυχία του ΓεΣΥ, με περιορισμένα στην ουσία στατιστικά στοιχεία, σε μια περίοδο πανδημίας, που κανένας μας δεν μπορεί να γνωρίζει που μπορεί να οδηγήσει.

Είναι ακόμα πιο επικίνδυνο, να επιδιώκουμε κατάργηση της ασφάλειας που προσφέρει το Ταμείο Υγείας μας, στηριζόμενοι στα συμπεράσματα αυτά, μόνο και μόνο γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θέλει να μειώσει τις εισφορές στο Ταμείο Υγείας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το σοβαρότατο κίνδυνο να μείνουν οι συνάδελφοι χωρίς ουσιαστική κάλυψη υγείας.

Οι υποχρεώσεις της Τράπεζας, όπως και αυτές των μελών του Ταμείου, σε ότι αφορά τις εκατέρωθεν μηνιαίες εισφορές, καθορίζονται στη Συλλογική Σύμβαση και ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ των δυο μερών, μπορούν να διαφοροποιηθούν.

Η τοποθέτηση της Διαχειριστικής Επιτροπής, περί υποχρέωσης της Διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει τις εισφορές της, λόγω σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν ευσταθεί και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Άλλα από μόνη της η πιο πάνω «δικαιολογία», μας αναδεικνύει το επιχείρημα ότι δεν στηρίζεται στο σωστό και λογικό αλλά στην «άνωθεν εντολή».

Η πιο πάνω θέση της Οργάνωσής μας, έχει επανειλημμένα δοθεί προς τη Διοίκηση της Τράπεζας, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και ο χειρισμός του θέματος γίνεται σε αυτό το επίπεδο. Άλλωστε, όπως γνωρίζετε, το τελικό αποτέλεσμα της όποιας συμφωνίας, αν υπάρξει, θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΤΥΚ στην Κεντρική Τράπεζα.

Πέραν των πιο πάνω όμως, θέλουμε να τονίσουμε, ότι μας ξενίζει η προσήλωση, εδώ και μήνες, της Τράπεζας, στη μείωση των εισφορών στο Ταμείο Υγείας, τη στιγμή που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τόσα άλλα σοβαρά θέματα, που αφορούν τους συναδέλφους, όπως η ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης, η αναδιάρθρωση, το συνταξιοδοτικό, οι ειδικοί αστυφύλακες κλπ.

Αναμένουμε, ότι η Τράπεζα, θα δείξει την ανάλογη ευαισθησία για όλα αυτά τα θέματα.

Η Γενική Γραμματεία της Οργάνωσής μας θα σας τηρεί ενήμερους για τις εξελίξεις.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λευκωσία, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Προηγούμενο ETYK - ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΑΛΑΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - Λήψη Μέτρων σε περίπτωση που συνεχισθεί το bullying - Καλούνται οι συνάδελφοι να ενημερώνουν την Οργάνωσή μας
Επόμενο ETYK - ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΜΕΣΟΥ

Λήψη Αρχείων

Αρχείο