Menu

ETYK - ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ - Το αναμέναμε και σας είχαμε ενημερώσει - Με σύνεση, σοβαρότητα και καλοπιστία αλλά και αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Το αναμέναμε και σας είχαμε ενημερώσει
 

Με σύνεση, σοβαρότητα και καλοπιστία αλλά και αποφασιστικότητα  θα αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις
 

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Είναι ήδη γνωστό σ’ όλους ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε σε συμφωνία με το CVC Capital Partners Fund για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αναπόφευκτα οι ιδιοκτήτες θα επιδιώξουν να φέρουν το δικό τους πνεύμα διοίκησης με δικούς τους ανθρώπους και στελέχη. Αυτό δεν αναμένεται άμεσα αλλά συνήθως γίνεται με πρόγραμμα και σταδιακά.

Μέσα απ’ αυτές τις αναμενόμενες εξελίξεις (συμβαίνουν σ’ όλες τις εξαγορές), οπωσδήποτε θα επηρεασθεί και η Κύπρος. Μερικοί θα προσπαθήσουν να δώσουν την εικόνα ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα μας σεβαστούν και δεν θα προβούν σε αδικίες κτλ.

Η σιγουριά κάποιων δεν αποτελεί εγγύηση. Ούτε εμείς έχουμε τη βεβαιότητα για την καλή ή κακή συμπεριφορά τους.

Όλα είναι ανοιχτά και πιθανά…, γι’ αυτό και εμείς πρέπει έγκαιρα (έστω και τώρα) να προετοιμαστούμε για ΟΛΑ τα ενδεχόμενα και αν χρειασθεί να ορθώσουμε το ανάστημα μας για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ικανοί να το πράξουμε.

Καλόπιστα θα καλωσορίσουμε τη νέα Διοίκηση (ιδιοκτήτες) και θα τους προσφέρουμε την καλόπιστη συνεργασία μας, ελπίζουμε και οι ίδιοι να ανταποκριθούν θετικά με σύνεση και υπευθυνότητα.

Το κοινό καλό Εταιρείας και προσωπικού μπορεί και πρέπει να συνυπάρχει.

Η ηγεσία της Οργάνωσής μας, διέβλεπε αυτές τις εξελίξεις και προσπαθούσε πάντοτε να κτίσει άμυνες/προστασίας των μελών μας.

Ενημερωτικά σας πληροφορούμε ότι η Οργάνωσή μας έχει ήδη επικοινωνήσει με τη Διοίκηση του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας καταθέτοντας τις απόψεις της και ζητώντας άμεση ενημέρωση και διαβούλευση και φυσικά θα φροντίσουμε να έχουμε άμεση επαφή με τους νέους ιδιοκτήτες.

Ως γνωστό με νόμο προβλέπεται στο χώρο του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, λειτουργία Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εργασίας Εργαζομένων, που συμμετέχει η Διοίκηση της ΕΤΕ (Ομίλου) και εκπρόσωπος εργαζομένων απ’ όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Εκ μέρους των συναδέλφων της Κύπρου συμμετέχει ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΤΥΚ συν. Λοΐζος Χατζηκωστής με αναπληρωτή τον συν. Βασίλη Μακρίδη.

Ως γνωστό ο νόμος υποχρεώνει τη Διοίκηση για θέματα σαν αυτό της πώλησης μέρους του Ομίλου να συζητείται και να ακούγονται οι απόψεις των εργαζομένων.

Ανεξάρτητα με τα πιο πάνω, η ηγεσία της ΕΤΥΚ διαβεβαιώνει τους συναδέλφους της Εθνικής Ασφαλιστικής ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και εκεί που είναι χρήσιμο θα επεμβαίνει με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και των δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Οι προβλέψεις μας του παρελθόντος έχουν επαληθευτεί και ευτυχώς είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία τις εξελίξεις.

Στόχος να προστατέψουμε το σύνολο των υπαλλήλων, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης.

Θα είμαστε ενεργά δίπλα σας και με τη δική σας βοήθεια και συμπαράσταση είμαστε σίγουροι ότι η νέα τάξη πραγμάτων θα λειτουργήσει ευεργετικά για το ΣΥΝΟΛΟ.

Με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουμε για ενημέρωση, ενώ θα μελετηθεί η δυνατότητα επισκέψεων στο χώρο σας (σεβόμενοι τα πρωτόκολλα της πανδημίας).

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λευκωσία, 8 Απριλίου 2021

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - Προς όλους όσους συμμετέχουν στο Ομαδικό Σχέδιο Υγείας του Τμήματος Αφυπηρετησάντων Μελών της ΕΤΥΚ - Συνεχίζεται η Ιατροφαρμακευτική Κάλυψη από το ΤΥ ΕΤΥΚ
Επόμενο ETYK - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - Το «όνειρο» δεκαετίας υλοποιήθηκε από τη Διοίκηση Κ. Ηροδότου - Το θέμα είχε τεθεί από την Οργάνωσή μας και η στάση της Διοίκησης ήταν από την αρχή θετική

Λήψη Αρχείων

Αρχείο