Menu

ΕΤΥΚ - Εθνικη Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) - Το Δικαστήριο απέρριψε την Αγωγή της ΕΤΕ (Κύπρου) Λτδ κατά της ΕΤΥΚ

Προς όλους τους συναδέλφους της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου),

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ
ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΤΕ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤΔ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΥΚ

ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ)

“Οι εργατικές διαφορές επιλύονται με βάση τους Εργασιακούς θεσμούς και  όχι στα δικαστήρια”

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου αναφορικά με την αγωγή που είχε καταχωρήσει η Διοίκηση της Τράπεζας και συγκεκριμένοι υπάλληλοι εναντίον της Οργάνωσής μας αλλά και μελών μας που, το 2007, κατήλθαν σε απεργία.

Με την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου (Τ. Καρακάννα ΠΕΔ) έκλεισε ένα μεγάλο θέμα που για 10 ολόκληρα χρόνια εντελώς ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, ταλαιπωρούσε τόσο την ηγεσία της ΕΤΥΚ όσο και αριθμό συναδέλφων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Κύπρου.

 

Ως γνωστό η τότε Διεύθυνση της ΕΤΕ (Κύπρου) Λτδ, (Κόκκινος, Φρονίστας κτλ) είχε ενάγει την ΕΤΥΚ και προσωπικά τα άτομα της ηγεσίας της ΕΤΥΚ καθώς και τους ίδιους τους απεργούς συναδέλφους (απεργία στο Μηχανογραφικό Κέντρο το 2007).

Μέσα από μια διαδικασία που διήρκησε ακριβώς μια δεκαετία και έγιναν πολλές παρουσιάσεις στο Δικαστήριο με κατάθεση πολλών τεκμηρίων και μαρτυριών ενώπιον της Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου κας Τ. Καρακάννα, τελικά εκδόθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου η οποία απορρίπτει την αγωγή και ταυτόχρονα αναγκάζει τους ενάγοντες να αναλάβουν και όλα τα έξοδα.

Η Τράπεζα όχι μόνο έχασε το ποσό των €700,000 που απαιτούσε ως αποζημιώσεις αλλά στο τέλος θα πληρώσει και όλα τα έξοδα της δίκης.

Από μόνη της η απόφαση αποκαθιστά την τάξη πραγμάτων στη σωστή διάσταση και επιβεβαιώνει ότι οι εργασιακές σχέσεις και δράση δεν κρίνονται στις αίθουσες του Δικαστηρίου αλλά μέσα από τις γνωστές και καθιερωμένες διαδικασίες των Εργασιακών Σχέσεων.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ασπίδα και δόρυ για την Οργάνωσή μας και τους συναδέλφους, αλλά για ολόκληρο τον εργατικό κόσμο, καθώς ακυρώνει τις νεοφανείς αποφάσεις πολλών εργοδοτικών κύκλων να αμφισβητήσουν τους Θεσμούς και τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και να τους υποκαταστήσουν με Δικαστικά μέτρα.

Ελπίζουμε ότι μετά την απόφαση αυτή η Διοίκηση της Τράπεζας να επιδείξει και τον ανάλογο σεβασμό στα άτομα που έχει ήδη μαυροπινακίσει και ενοχοποιήσει μονομερώς και αδικαιολόγητα.

Επ’ ευκαιρία η Οργάνωσή μας υπενθυμίζει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι ανεξάρτητα με τα πιο πάνω, ενώπιον του Δικαστηρίου εκκρεμεί η αγωγή της ΕΤΥΚ προς την Τράπεζα για μη καταβολή των εισφορών της Τράπεζας προς το ΤΥ-ΕΤΥΚ.

Ελπίζουμε το συντομότερο να εκδοθεί και για την υπόθεση αυτή απόφαση και μάλιστα που να δικαιώνει και πάλι την πλευρά μας και η Τράπεζα να καταβάλει την ανάλογη εισφορά τερματίζοντας τη μεροληπτική συμπεριφορά της.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λευκωσία, 4 Δεκεμβρίου 2017

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - Τράπεζα Κύπρου - Η Τράπεζα Διαφοροποίησε τη στάση της και σεβάστηκε τις Υφιστάμενες Συμφωνίες
Επόμενο ΕΤΥΚ - CNP - Σχεδόν ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίθηκε η ΣΥΜΦΩΝΙΑ για Ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης 2017-2018

Λήψη Αρχείων

Αρχείο