Menu

Παγκύπρια Συνέδρια ΕΤΥΚ

34ο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο ΕΤΥΚ

Ομιλία Γενικού Γραμματέα ΕΤΥΚ Συναδέλφου Λοϊζου Χαζηκωστή

Aγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στο 34ο Παγκύπριο

Συνέδριο.

‘Ενα Συνέδριο που έχει το χρώμα και τη ζεστασιά της οικογενειακής σύναξης αφού σήμερα παρευρίσκονται στο Συνέδριο μόνο συνάδελφοι σύνεδροι.

Οπως θα έχετε προσέξει σήμερα δεν έχουμε προσκεκλημένους και αυτό είναι συνειδητή δική μας επιλογή αφού το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι μέσα από τις ιδιαιτερότητες του σημερινού Συνεδρίου, το όφελος της Οργάνωσής μας αλλά και των ιδίων των συνέδρων θα ήτο το Συνέδριο να αποφύγει το πανηγυρικό μέρος και άμεσα να μπούμε στην ουσιαστική συζήτηση των θεμάτων που μας απασχολούν σαν Οργάνωσή και σαν συναδέλφους.

Πριν προχωρήσω στα διάφορα προβλήματα που μας απασχολούν θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι η απουσία προσκεκλημένων από το σημερινό Συνέδριο δεν σημαίνει ότι έχουν διασαλευτεί οι σχέσεις μας με τις Διευθύνσεις των Τραπεζών ή την Κυβερνητική πλευρά και πολύ περισσότερο με τις άλλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Απεναντίας με όλους οι σχέσεις μας είναι άριστες και πολύ φιλικές. Είναι γνωστό σ’ όλους ότι υπάρχει απόφαση του προηγούμενου Συνεδρίου ότι πριν το τέλος του χρόνου θα πρέπει να οργανώσουμε μια πανηγυρική εκδήλωση προς τιμή των βετεράνων πρωτεργατών, της ίδρυσης της ΕΤΥΚ.

Σ’ αυτή την εκδήλωση θα πρέπει να έχουμε προσκεκλημένους τόσο από τις Τράπεζες όσο και από τις άλλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις αλλά και την πολιτεία. Φυσικά σε μια τέτοια εκδήλωση οι προσκεκλημένοι μας δεν θα περιοριστούν στα μικρά σύνορα της ιδιαίτερης μας πατρίδας.

Αυτοί είναι οι λόγοι της μη παρουσίας προσκεκλημένων και όχι η έλλειψη σεβασμού ή φιλικών σχέσεων με όλους εκείνους που συνήθως περιλαμβάνονται στους προσκεκλημένους μας.

Συνάδελφοι Σύνεδροι,

To σημερινό μας Συνέδριο, μας βρίσκει σε μία εποχή που τα πάντα εξακολουθούν να παραμένουν ρευστά, με ευμετάβλητα τα υφιστάμενα δεδομένα και με αναδύσεις / εμφανίσεις νέων δεδομένων, πρωτόγνωρων και αβέβαιων για όλους μας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα αντιμετωπίσει αύριο και από ποιο χώρο και με ποια μορφή θα εμφανισθεί.

Σ’ αυτό το εύπλαστο χώρο που τα πάντα κινούνται με τρομακτική ταχύτητα, τα οφέλη της κοινωνίας μπορεί να είναι σημαντικά αλλά αυτό δεν πρέπει να μας παρασύρει στη βεβαιότητα της σιγουριάς και να εφησυχάζουμε αφού οι κίνδυνοι που μας περιτριγυρίζουν είναι εξ ίσου σημαντικοί και επικίνδυνοι. Βρισκόμαστε ήδη στον αιώνα που θα φέρει την υλοποίηση και στα πιο τολμηρά σχέδια των σύγχρονων επιστημονικών εργαστηρίων και θα φέρουν εξελίξεις που συχνά μπορεί να ξεπερνούν την ίδια τη φαντασία των σύγχρονων ανθρώπων.

Το σημερινό Συνέδριο, μας βρίσκει στον προθάλαμο επαναστατικών εξελίξεων και αλλαγών, που πρέπει συνειδητά να το δούμε σαν μία πρόκληση που δυναμικά αλλά πετυχημένα πρέπει να αποδεχτούμε και να αντιμετωπίσουμε, διότι μόνο έτσι σαν Οργάνωση, θα μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις για την έναρξη μιας νέας σύγχρονης ανανεωμένης προσφοράς που θα μας δώσει τη δυνατότητα με αισιοδοξία να αντιμετωπίσουμε το μέλλον και να επιβιώσουμε μέσα από τις προκλήσεις και τις ανταγωνιστικές πιέσεις των νέων εξελίξεων.

Η νέα εποχή μας αναγκάζει να εγκαταλείψουμε την οχύρωση της μικρής κοινωνίας της Κύπρου και να ξανοικτούμε στο διεθνή ορίζοντα πολύ πιο μακριά από την Ευρώπη και να ενταχθούμε στο σκληρό παιχνίδι της παγκοσμιοποίησης με όλα τα θετικά και αρνητικά του, τα οποία εμείς πρέπει να φανούμε ικανοί να τα αντιμετωπίσουμε και προπαντός να τα αξιοποιήσουμε προς όφελος μας.

Σήμερα δεν θα περιορισθώ στο συνήθως τυποποιημένο λόγο αλλά θα προσπαθήσω να δώσω το στίγμα μας μέσα από μια άλλη προσέγγιση, αφού ότι πούμε θα το πούμε για να ακούσουμε και αξιολογήσουμε εμείς και όχι η Εργοδοτική πλευρά που συνήθως παρευρίσκεται στην ομιλία αυτή.

Αυτά που θα λεχθούν εδώ σήμερα πρέπει να είναι μια οικογενειακή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στην προσπάθεια αναζήτησης του καλύτερου για το σύνολο της Τραπεζοϋπαλληλικής τάξης και της κοινωνίας μας ολόκληρης.

Επιθυμία της ηγεσίας είναι στο σημερινό συνέδριο να υπάρξει περισσότερος χρόνος για διάλογο και προβληματισμό και είναι γι’ αυτό που για πρώτη φορά στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου έχουμε περιλάβει και εξωτερικό ομιλητή / εισηγητή.

Δεν θα αναφερθώ σε πολλά επιμέρους θέματα αλλά όσο και αν περιορίσω το χρόνο και τα θέματα δεν μπορώ να παραλείψω να αναφέρω το Εθνικό μας θέμα.

Είναι γνωστό το πρόβλημα της εισβολής και κατοχής και τα αδιέξοδα που μας οδήγησε η Τουρκική αδιαλλαξία και συχνά και τα δικά μας λάθη.

Σήμερα βλέπουμε μια πρωτοφανή κινητικότητα που εκπορεύεται ουσιαστικά από την Ουάσινγκτον και εκφράζεται μέσα από το πνεύμα των συνομιλιών Κληρίδη – Ντεκτάς και την προσπάθεια επαναπροσέγγισης και βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας.

Δεν διαφωνούμε με το πνεύμα βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας ούτε με τη συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων – Τουρκοκυπρίων, εκείνο που μας ανησυχεί και εύχομαι το μέλλον να μην μας αφήσει εκτεθειμένους, είναι ότι η βάση της επαναπροσέγγισης πρέπει να στηρίζεται στο αλληλοσεβασμό και όχι στην υποδούλωση ή έστω εκμετάλλευση των αδυνάτων από τον ισχυρότερο και φυσικά σε οποιανδήποτε μορφή επαναπροσέγγισης πρέπει να διασφαλίζεται η αξιοπρέπεια των λαών και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων.

Ευχόμαστε οι ηγεσίες μας να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ιστορικών αυτών στιγμών και σε καμία περίπτωση να μη μας φέρουν προ οδυνηρών και καταστροφικών εξελίξεων και αδιεξόδου.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Συνεχίζοντας θα ήθελα να κάνω μία αναφορά στους παλιούς συναδέλφους συνδικαλιστές γιατί για δεκαετίες τώρα δίνουν ότι έχουν και ότι μπορούν για να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα στο χώρο της τραπεζοϋπαλληλικής τάξης. Είναι μεγάλη χαρά μας που διαπιστώνουμε τη συνέπεια, την προσήλωση, την αγωνιστικότητα πολλών παλιών συναδέλφων και αρκετούς από αυτούς βλέπουμε σήμερα εδώ σ’ αυτή την αίθουσα. Υπάρχουν συνάδελφοι για τριάντα και σαράντα χρόνια που δηλώνουν παρόντες σε όλα τα Συνέδρια και αυτό αποτελεί τιμή γι’ αυτούς, αλλά και για την ίδια την Οργάνωση μας.

Παράλληλα όμως εξίσου σημαντικό είναι σ’ αυτή την αίθουσα να νιώθουμε έντονη και την παρουσία των νέων συναδέλφων. Των συναδέλφων που πρόσφατα εντάχθηκαν στη δύναμη των Τραπεζών και κατά συνέπεια της τραπεζοϋπαλληλικής τάξης. Είναι υποχρέωση όλων μας να ενισχύσουμε και να εντείνουμε τη διάθεση αυτή των νέων συναδέλφων διότι η επιβίωση αυτής της Οργάνωσης, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την παρουσία ικανών νέων στελεχών, που θα παραλάβουν τη σκυτάλη της συνδικαλιστικής δράσης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης από τους παλαιότερους και με το ίδιο σθένος και αγωνιστικότητα που την κράτησαν οι παλιοί να τη διατηρήσουν και αυτοί μέχρι που ο χρόνος να ωριμάσει και να μπορούν να την παραδώσουν στα νεότερα στελέχη.

Με την ένταξη και δραστηριοποίηση των νεότερων συναδέλφων επιτυγχάνουμε και διατηρούμε καλύτερη επικοινωνία με τις νέες γενιές συναδέλφων, που όπως κι’ αν το κάνουμε δεν παύουν να μεταφέρουν μια νέα δική τους κουλτούρα και νοοτροπία εμπλουτισμένη και επηρεασμένη από τις σύγχρονες τάσεις και αλλαγές της κοινωνίας μας. Τόσο της μικρής δικής μας κοινωνίας όσο και της διεθνούς κοινωνίας αφού οι περισσότεροι προέρχονται από ξένα μεγάλα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα Πανεπιστήμια.

Παράλληλα για να είναι ολοκληρωμένη η εικόνα μέσα από τη δραστηριοποίηση των νέων, πρέπει να διατηρούμε επαφή και με τους παλαιότερους, με αυτούς που έχουν αφυπηρετήσει ακόμα και με αυτούς που έπαψαν πλέον να είναι εν ζωή και αυτά όλα μπορούμε να τα συντηρούμε ζωντανά στις μνήμες όλων μας, με τη δημιουργία αρχείου, της ιστορίας της Οργάνωσής μας. Γι’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο θέλοντας να ενισχύσει τις βάσεις των νεότερων γενιών, να μπορούν να ανατρέχουν, να μαθαίνουν τα δεδομένα της αφετηρίας της συνδικαλιστικής δραστηριότητας στο χώρο των Τραπεζών και να τους δίνεται με αυτό τον τρόπο, η δυνατότητα σύγκρισης και αξιολόγησης της διαρκούς προόδους.

Η Οργάνωση μας, όπως ξέρετε στο προηγούμενο συνέδριο αποφάσισε τη δημιουργία ενός τέτοιου αρχείου, γι’ αυτό εξαπέλυσε μπορώ να πω τον τελευταία καιρό μια μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης όλων των ιστορικών στοιχείων, για να μπορέσει να τα παρουσιάζει στους νεότερους και αυτό θα γίνει με τη συγκέντρωση φωτογραφιών, εμπειριών, αφηγήσεων τα οποία προς το τέλος του χρόνου θα παρουσιαστούν όπως ανέφερα προηγουμένως σ’ ένα πανηγυρικό Συνέδριο που θα κάνουμε. Επίσης η Οργάνωση μας βρίσκεται στο τελικό στάδιο αξιοποίησης των δυνατοτήτων που δίνει σήμερα το διαδίκτυο για να μπορεί όχι μόνο να δίνει το βροντερό παρόν της αλλά μέσα από το διαδίκτυο να δίνει την ευκαιρία σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει την ιστορία της ΕΤΥΚ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της και ακόμα πιο πριν μέχρι φυσικά τις ημέρες τις δικές μας.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι το αργότερο σε δέκα μέρες από σήμερα ο κάθε ένας σας θα μπορεί ελεύθερα και επίσημα να επισκέπτεται την ιστοσελίδα της ΕΤΥΚ.

Συνάδελφοι,

Πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα και προπαντός να προσαρμόσουμε τη δράση μας με βάσει αυτές τις εξελίξεις και τα δεδομένα.

Για να γίνει κατορθωτό αυτό πρέπει να αναβαθμίσουμε τη δράση και συμπεριφορά μας σε επαγγελματικό επίπεδο και συνείδηση διότι η εποχή του ερασιτεχνισμού και αυτοσχεδιασμού έχει ξεπερασθεί και όσοι παραμείνουν προσηλωμένοι σ’ αυτά θα τους ξεπεράσουν οι ίδιες οι εξελίξεις.

Η ηγεσία της Οργάνωσης μας καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για να συμπορεύεται με τις εξελίξεις φροντίζοντας να ενισχύσει το έμψυχο υλικό της τόσο στα αιρετά στελέχη όσο και στους έμμισθους.

Πιστεύω ότι βελτιωθήκαμε αρκετά αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος γι’ αυτό απαιτείται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια.

Το 2001 η Οργάνωσή μας έκανε 10 τουλάχιστον σεμινάρια για τα στελέχη της κι’ άλλα τόσα έγιναν ή είναι προγραμματισμένα να γίνουν το 2002. Το 2003 θα κάνουμε ακόμη πιο σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό.

Η συνδικαλιστική ενημέρωση και εκπαίδευση είναι απαραίτητη και πρέπει να της δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, δίνοντας πάντοτε σημαντική προτεραιότητα στη νέα γενιά συναδέλφων διότι μέσα από αυτούς θα κτίσουμε το μέλλον της ίδιας της Οργάνωσής μας.

Οι οδηγίες και οι κανονισμοί της Ευρώπης που είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε, θα φέρουν κοσμογονικές αλλαγές στις συμβάσεις και γενικότερα τις εργασιακές σχέσεις.

Πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να αξιοποιούμε τις πρόνοιες προς το συμφέρον των συναδέλφων εκεί που μας επιτρέπεται να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των κανονισμών με γνώμονα το μακροπρόθεσμο συμφέρον των εργαζομένων.

Είναι με αυτή την αφετηρία που η Οργάνωσή μας απαίτησε ήδη από τον αρμόδιο Υπουργό τη συμμετοχή μας στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα που έχει την ευθύνη της διαμόρφωσης των εισηγήσεων της Κυβέρνησης στις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την εναρμόνιση μας με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η προσήλωση μας στην ανάγκη Συνδικαλιστικής Εκπαίδευσης των στελεχών μας, δεν εξαντλεί πλήρως το ενδιαφέρον μας για εκπαίδευση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα και ανάγκες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, γι’ αυτό και η Οργάνωσή μας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εφαρμογή της διά βίου επαγγελματικής εκπαίδευσης των συναδέλφων, ούτως ώστε να διατηρήσουν ακέραιες τις δυνατότητες διαρκούς απασχόλησης τους και να μη υποβληθούν από το σύστημα σε αχρείαστα πλεονάσματα.

Τα λίγα σεμινάρια που μπορεί η Οργάνωσή μας να προσφέρει στο θέμα αυτό, είναι σταγόνα εν τω Ωκεανώ μπροστά στις ανάγκες, γι’ αυτό και επιτακτικά η Οργάνωσή μας ζητά την εφαρμογή πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για να δώσουν την ευκαιρία στο σύνολο των συναδέλφων να εκπαιδεύονται και να διατηρούν τη χρησιμότητα τους στα νέα δεδομένα του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι με τον Κυπριακό Εργοδοτικό Σύνδεσμο Τραπεζών συζητούμε δική μας πρόταση που προβλέπει καθιέρωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μεγάλης διάρκειας που να προσφέρουν τη δυνατότητα στους συναδέλφους να αποκτήσουν δίπλωμα σχετικό με το Χρηματοπιστωτικό σύστημα και μάλιστα Πανεπιστημιακού επιπέδου.

Επίσης στην πρόταση μας προβλέπεται και η καθιέρωση Μεταπτυχιακού διπλώματος. Η πρόταση μας, βρίσκει αρκετούς συμμάχους στον Κυπριακό Εργοδοτικό Σύνδεσμο Τραπεζών και ελπίζουμε ότι με την συνεργασία Πανεπιστημιακών κύκλων της Κύπρου και της Ελλάδας σύντομα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε νέες λεωφόρους στα θέματα εκπαίδευσης των συναδέλφων.

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι τυχόν υιοθέτηση της εισήγησης μας, θα μειώσει τα κόστα στο 1/3 από ότι πληρώνουν σήμερα οι συνάδελφοι για απόκτηση παρόμοιων επαγγελματικών τίτλων σπουδών.

Εξ’ άλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα έχουμε μαζί μας το γνωστό καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Μπουραντά που θεωρείται κορυφαία προσωπικότητα στο χώρο του και θα μας αναπτύξει για μισή ώρα περίπου το θέμα, «Ηγεσια – Διοικηση Αλλαγων» με δυνατότητα να ακολουθήσουν ερωτο - απαντήσεις για το θέμα.

Τη Δευτέρα το απόγευμα ο κ. Δημήτρης Μπουραντά θα δώσει εδώ στην αίθουσα της ΕΤΥΚ ειδικά για τους συναδέλφους διάλεξη με θέμα «Ηγεσία Στο Σύγχρονο Επιχειρηματικό Περιβάλλον». Eίστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

Mε το φίλο και καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά ο οποίος είναι Διευθυντής του Executive M.B.A. του Πανεπιστημίου Αθηνών, προσβλέπουμε σε μια πιο μακροπρόθεσμη συνεργασία σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Οργάνωσή μας δεν μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις της πορείας μας προς την Ευρώπη από μακριά σαν απλώς θεατής. Για να είναι μέσα στις εξελίξεις πρέπει να παρευρίσκεται και να συμμετέχει στη μήτρα των εξελίξεων.

Με αυτή την αναγκαιότητα, φέτος η συμμετοχή μας στα διεθνή συνέδρια ήταν πολύ πιο ουσιαστική και φυσικά χρήσιμη.

Ο ρόλος μας δεν περιορίσθηκε μόνο στη συμμετοχή αλλά δραστηριοποιηθήκαμε πολύ πιο έντονα και ουσιαστικά αφού μόλις πριν δύο βδομάδες οργανώσαμε στην Κύπρο το Μεσογειακό Συνέδριο των Τραπεζο-ασφαλιστικών Οργανώσεων μελών της UNI.

Το Συνέδριο είχε σε όλους τους τομείς απόλυτη επιτυχία και απόσπασε τα πιο κολακευτικά σχόλια απ’ όλους τους συνέδρους καθώς και τους εκπροσώπους της UNI στις Βρυξέλλες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν συνάδελφοι από την Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Μάλτα, Ιταλία Ελλάδα και φυσικά την Κύπρο και τα γραφεία της UNI στις Βρυξέλλες.

Για πρώτη φορά σε παρόμοιο συνέδριο είχε συμμετοχή και αντιπροσωπεία Τουρκοκυπρίων οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η ανάληψη της διοργάνωσής του Συνεδρίου αυτού από την ΕΤΥΚ και μάλιστα στο ΤΕΤΥΚ είναι πολύ σημαντική επιτυχία αλλά δεν είναι η μόνη αφού στο τέλος του Μάη θα γίνει στην Κύπρο και πάλι στο ΤΕΤΥΚ το συνέδριο των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρώπης γεγονός που κρίνεται ως πολύ σημαντικό αφού για πρώτη φορά μας δίνεται η αυτή η ευκαιρία.

Εξ’ ίσου σημαντικό είναι όμως ότι με τη δική μας παρεμβολή και τη βοήθεια της ΟΤΟΕ αλλά και της UNI έχει αποφασισθεί να γίνει αρχές Οκτωβρίου στην Κύπρο, η συζήτηση στρογγυλής Τράπεζας μεταξύ εργοδοτών – εργαζομένων και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.

Η συζήτηση αφορά το κοινωνικό διάλογο και είναι πολύ σημαντικός αφού εντάσσεται στα πλαίσια της πορείας μας προς την Ευρώπη σαν μια υπ’ ένταξη χώρα.

Αγαπητοί Φίλοι,

Για να μη σας κουράζω αλλά και να αφήσω περιθώρια χρόνου για ερωτήσεις και συζήτηση θα περιορίσω την ομιλία μέχρι εδώ αφού κάνω και μία σύντομη αναφορά στο θέμα της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης για την νέα τριετία.

‘Οπως είναι γνωστό τα αιτήματα μας υποβλήθηκαν πριν το τέλος Οκτωβρίου 2001 και οι απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις για ανανέωση της Σύμβασης άρχισαν αρχές Μαρτίου.

Παρ’ όλη όμως την καλή διάθεση που επέδειξε η πλευρά μας δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό να υπάρξει σύγκληση απόψεων γι’ αυτό και αναγκαστικά οδηγηθήκαμε στην παραπομπή του θέματος στη μεσολαβητική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

‘Ηδη έχει καθορισθεί η πρώτη συνάντηση που θα γίνει στην παρουσία του Υπουργείου Εργασίας.

Ελπίζουμε ότι μέσα από τη μεσολαβητική προσπάθεια του Υπουργείου θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία χωρίς να φθάσουμε σε αχρείαστες και επικίνδυνες αντιπαραθέσεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι τυχόν θέματα που δεν αποτέλεσαν μέρος της ομιλίας μου δεν σημαίνει ότι δεν τους δίνουμε την ανάλογη αξία και σημασία.

Ληστείες – Μέτρα Ασφάλειας

Φορολογικό – Φοροδιαφυγή

Ασφαλιστικές Εταιρείες – Universal Life

Τράπεζα Αναπτύξεως – απεργία

Eurolife – Υπογραφή Συμφωνίας – απεργία

Ευχαριστώ.