Menu

Παγκύπρια Συνέδρια ΕΤΥΚ

37ο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο ΕΤΥΚ

Ομιλία Γενικού Γραμματέα ΕΤΥΚ Συναδέλφου Λοϊζου Χατζηκωστή


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι σύνεδροι,

Με ξεχωριστή χαρά και νοιώθοντας ιδιαίτερη τιμή για το άτομό μου, σας καλωσορίζω στο 37ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΤΥΚ, ένα συνέδριο που έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες μέσα από το σύγχρονο περιβάλλον που μας περικλείει σήμερα, αλλά έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία, αφού η διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου συμπίπτει με τα 50 χρόνια ζωής, δράσης και προσφοράς της ΕΤΥΚ στους συναδέλφους και τον τόπο.

Σήμερα είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω μερικά θέματα που έχω αναφέρει και σε προηγούμενες ομιλίες και ο λόγος είναι ότι και σήμερα είναι εξίσου επίκαιρα και σημαντικά.

΄Οπως θα έχετε προσέξει, σήμερα δεν έχουμε προσκεκλημένους και αυτό είναι συνειδητή δική μας επιλογή, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι μέσα από τις ιδιαιτερότητες του σημερινού Συνεδρίου, το όφελος της Οργάνωσής μας αλλά και των ιδίων των συνέδρων θα ήταν το Συνέδριο να αποφύγει το πανηγυρικό μέρος και άμεσα να μπούμε στην ουσιαστική συζήτηση των θεμάτων που μας απασχολούν ως Οργάνωση και ως συναδέλφους.

Πριν προχωρήσω στα διάφορα προβλήματα, που μας απασχολούν, θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι η απουσία προσκεκλημένων από το σημερινό Συνέδριο δεν σημαίνει ότι έχουν διασαλευτεί οι σχέσεις μας με τις Διευθύνσεις των Τραπεζών ή την Κυβερνητική πλευρά και πολύ περισσότερο με τις άλλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Απεναντίας με όλους οι σχέσεις μας είναι άριστες και πολύ φιλικές. Είναι γνωστό σ’ όλους ότι υπάρχει απόφαση του προηγούμενου Συνεδρίου ότι πριν το τέλος του χρόνου θα πρέπει να οργανώσουμε μια πανηγυρική εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα 50χρονά μας, αλλά και προς τιμή των πρωτεργατών της ίδρυσης της ΕΤΥΚ.

Σ’ αυτή την εκδήλωση θα πρέπει να έχουμε προσκεκλημένους τόσο από τις Τράπεζες, όσο και από τις άλλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις αλλά και την Πολιτεία. Φυσικά σε μια τέτοια εκδήλωση οι προσκεκλημένοι μας δεν θα περιοριστούν στα μικρά σύνορα της ιδιαίτερης μας πατρίδας.

Αυτοί είναι οι λόγοι της μη παρουσίας προσκεκλημένων και όχι η έλλειψη σεβασμού ή φιλικών σχέσεων με όλους εκείνους που συνήθως περιλαμβάνονται στους προσκεκλημένους μας.

Συνάδελφοι Σύνεδροι,

To σημερινό μας Συνέδριο μας βρίσκει σε μία εποχή που τα πάντα εξακολουθούν να παραμένουν ρευστά, με ευμετάβλητα τα υφιστάμενα δεδομένα και με αναδύσεις / εμφανίσεις νέων δεδομένων, πρωτόγνωρων και αβέβαιων για όλους μας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα αντιμετωπίσει αύριο και από ποιο χώρο και με ποια μορφή θα εμφανισΤεί.

Σ’ αυτό το εύπλαστο χώρο που τα πάντα κινούνται με τρομακτική ταχύτητα, τα οφέλη της κοινωνίας μπορεί να είναι σημαντικά, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας παρασύρει στη βεβαιότητα της σιγουριάς και να εφησυχάζουμε, αφού οι κίνδυνοι, που μας περιτριγυρίζουν, είναι εξ ίσου σημαντικοί και δεινοί.

Βρισκόμαστε ήδη στον αιώνα που θα φέρει την υλοποίηση και στα πιο τολμηρά σχέδια των σύγχρονων επιστημονικών εργαστηρίων που θα φέρουν εξελίξεις που συχνά μπορεί να ξεπερνούν την ίδια τη φαντασία των σύγχρονων ανθρώπων.

Το σημερινό Συνέδριο, μας βρίσκει στον προθάλαμο επαναστατικών εξελίξεων και αλλαγών, και πρέπει συνειδητά να το δούμε σαν μία πρόκληση που δυναμικά, αλλά πετυχημένα πρέπει να αποδεχτούμε και να αντιμετωπίσουμε, διότι μόνο έτσι σαν Οργάνωση, θα μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις για την έναρξη μιας νέας σύγχρονης ανανεωμένης προσφοράς, που θα μας δώσει τη δυνατότητα με αισιοδοξία να αντιμετωπίσουμε το μέλλον και να επιβιώσουμε μέσα από τις προκλήσεις και τις ανταγωνιστικές πιέσεις των νέων εξελίξεων.

Η νέα εποχή μας αναγκάζει να εγκαταλείψουμε την οχύρωση της μικρής κοινωνίας της Κύπρου και να ξανοικτούμε στο διεθνή ορίζοντα πολύ πιο μακριά από την Ευρώπη και να ενταχθούμε στο σκληρό παιχνίδι της παγκοσμιοποίησης με όλα τα θετικά και αρνητικά του, τα οποία εμείς πρέπει να φανούμε ικανοί να τα αντιμετωπίσουμε και προπαντός να τα αξιοποιήσουμε προς όφελός μας.

Από την επομένη του συνεδρίου μας μπαίνουμε στη διαδικασία εορτασμού των 50 χρόνων της ΕΤΥΚ, που θα κορυφωθεί με ειδική πανηγυρική εκδήλωση που θα γίνει το Νοέμβριο και οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το Συνέδριο του 2006.

Το 37ο συνέδριο και οι εργασίες του, προκαλούν το έντονο ενδιαφέρον του συνόλου των μελών μας, διότι αποτελεί την έκφραση της ζωής και της δράσης της Οργάνωσής μας, όπως αυτή αναδύεται μέσα από τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, που περνά όχι μόνο ο τόπος μας, αλλά ολόκληρο το Χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, με τις αλυσιδωτές συνέπειές του, στους υπαλλήλους και το μέλλον τους.

Σήμερα, όπως και στο κάθε συνέδριο θα δοθεί η ευκαιρία στους συναδέλφους συνέδρους υπεύθυνα και συνειδητά και πάντοτε μέσα στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών, να αναλύσουν σε βάθος και με λεπτομέρεια τις εξελίξεις και τις συνθήκες που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τα εργασιακά θέσμια και την προοπτική του Τραπεζικού επαγγέλματος.

Σε κάθε συνέδριο η κριτική αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ομαλής και υγιούς διεξαγωγής των εργασιών του συνεδρίου, διότι μέσα από το διάλογο και την κριτική αναδεικνύονται οι αλήθειες και οι σωστές επιλογές δράσης.

Ο σωστός προβληματισμός και το πραγματικό ενδιαφέρον του κάθε σύνεδρου, εκφράζονται μέσα από την ελευθερία της έκφρασης και του δημοκρατικού διαλόγου, που αποτελούν προέκταση του σύγχρονου Ευρωπαϊκού προσανατολισμού και των πάγιων δημοκρατικών αρχών που πιστά και με συνέπεια υπηρετεί η Οργάνωσή μας.

Μέσα από αυτές τις διεργασίες που θεωρούνται απαραίτητες και αναγκαίες στη ζωή των συνδικαλιστικών Οργανώσεων εντοπίζονται τα τυχόν λάθη και οι αδυναμίες της Οργάνωσης και πάνω σ’αυτά πρέπει να αναζητηθούν οι σωστές λύσεις που θα προσφέρουν νέα δυναμική και ώθηση στην ίδια την Οργάνωσή μας.

Με τη σωστή και ολοκληρωμένη αξιοποίηση όλων αυτών των πλεονεκτημάτων, που μας κατοχυρώνουν οι δημοκρατικές διαδικασίες, η Οργάνωσή μας θα έχει την ευκαιρία να ενισχυθεί περισσότερο στον αγώνα της για κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία του λαού μας.

Πρέπει αξιοποιώντας τις εμπειρίες του παρελθόντος, με σύνεση και αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε στον καθορισμό των στόχων του μέλλοντος, για την υλοποίηση των οποίων οφείλουμε να αγωνιστούμε με ευλαβική προσήλωση και συνέπεια.

Αναμφίβολα μέσα στους στόχους και τις προτεραιότητες μας είναι η συνδικαλιστική δράση μας.

Παρ’όλα αυτά σημαντικότερη θέση στη σκέψη και συμπεριφορά μας, κατέχει το Εθνικό μας πρόβλημα.

Ηδη το 2004 γιορτάσαμε την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και σχεδόν ταυτόχρονα ο λαός μας τοποθετήθηκε στο σχέδιο Ανάν με ισχυρή πλειοψηφία.

Τα γεγονότα αποτελούν αφενός μέρος της ιστορίας του χθες, παράλληλα όμως εμείς, λαός και ηγεσία, πρέπει να λειτουργούμε για το σήμερα και προπαντός για το αύριο.

Αναντίλεκτα από την εποχή της ένταξής μας στην Ευρώπη και του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, υπήρξαν αρκετές νέες εξελίξεις, μερικές από τις οποίες με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να αξιοποιηθούν υπέρ της Ελληνοκυπριακής πλευράς και να αποκαταστήσουμε τις σε βάρος μας αδικίες.

Ευχόμαστε η πολιτική ηγεσία του τόπου, κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε συνεργασία πάντοτε με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, να κάνουν τις σωστές επιλογές ούτως ώστε να απεγκλωβιστούμε από το καθιερωμένο «κάθε πέρσι και καλύτερα».

Δεν πρόκειται από το βήμα αυτό να κάνουμε νουθεσίες στις πολιτικές ηγεσίες μας, αρκεί να τονίσουμε ότι υποχρέωση ΟΛΩΝ μας είναι να προτάσσουμε το συμφέρον του τόπου και του συνόλου, όχι τις φιλοδοξίες και τα συμφέροντα των ατόμων.

‘Ηδη επιθυμία όλων των πολιτικών σχηματισμών είναι να υπάρχει συνεχής και καλόπιστη συνεργασία με τους Τουρκοκυπρίους και ομολογουμένως έγιναν απ’όλους σημαντικά βήματα προσέγγισης και παραγραφής του σκληρού παρελθόντος.

Αραγε, γιατί στο εσωτερικό μέτωπο μεταξύ των ίδιων των Ελληνοκυπρίων να μην υπάρχει η ίδια καλόπιστη συνεργασία χωρίς αφορισμούς και αντιδικίες για τις διαφωνίες και αντιπαραθέσεις του παρελθόντος;

Όταν αναλώνουμε τις δυνάμεις μας για χάρη των εσωτερικών αντιπαραθέσεων, οι μόνοι που είναι κερδισμένοι είναι οι ξένοι.

Παρ’όλες τις ανησυχίες μας για το μέλλον του Ελληνισμού της Κύπρου ρεαλιστικά και συνειδητά είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύουμε και να προωθούμε τα συνδικαλιστικά συμφέροντα των μελών μας και του συνόλου του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ένταξή μας στην Ευρώπη και η Παγκοσμιοποίηση της οικονομίας έχουν επιφέρει κοσμογονικές αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας με τη διαφοροποίηση του τρόπου διεκπεραίωσης της εργασίας. Αύξηση του ανταγωνισμού, εισαγωγή νέων μεθόδων και πρακτικών, εισαγωγή νέας τεχνολογίας και προϊόντων, που όλα μαζί δημιουργούν νέες ανάγκες και ικανότητες από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, τις Διευθύνσεις και φυσικά τους εργαζομένους.

Οι Οργανισμοί, που δεν θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στο νέο παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα οδηγηθούν αρχικά στο μαρασμό και τελικά στον αφανισμό.

Οι Οργανισμοί, που θα διακρίνονται από διορατικό πνεύμα και όραμα προσαρμοσμένο στις νέες εξελίξεις και ανάγκες, θα αναπτύσσονται συνεχώς και τελικά θα επιβληθούν.

Για να το πετύχουν αυτό, πρέπει να καταστούν ικανοί να προσαρμόζονται διαρκώς και έγκαιρα στο νέο περιβάλλον και να μεταλλάσσονται διαρκώς σε δεξιότητες και γνώσεις, ούτως ώστε να διατηρούν το πλεονέκτημα του ανταγωνισμού.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλες οι σύγχρονες επιχειρήσεις, αλλά και Οργανώσεις, ιδιαίτερα οι συνδικαλιστικές, ότι οι αναδιαρθρώσεις είναι αναγκαίες και μάλιστα πάνω σε μόνιμη διάρκεια.

Για να διατηρηθούμε στην ομάδα των πετυχημένων, πρέπει να μπορούμε να εγκαταλείψουμε οτιδήποτε μας ήταν χρήσιμο χθες, αλλά ξεπερασμένο σήμερα.

Γι’ αυτό χρειάζεται η διαρκής ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού ούτως ώστε κανείς να μην καταλήξει στην κατηγορία των «αχρείαστων».

Υποχρέωση πρώτιστη των Διευθύνσεων των Τραπεζών είναι να προσφέρουν στους εργαζομένους όλες τις διευκολύνσεις για διαρκή και εφ’ όρου ζωής εκπαίδευση ούτως ώστε και οι συνάδελφοι να μη νοιώσουν ξεπερασμένοι από τις εξελίξεις, αλλά και η ίδια η Τράπεζα να έχει τη δυνατότητα αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων των υπαλλήλων της και μάλιστα διαρκώς αναβαθμισμένα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και ο πλέον ικανός υπάλληλος, έστω και για δύο χρόνια αν αποξενωθεί από τις νέες εξελίξεις, τότε θα οδηγηθεί στην κατηγορία των μη παραγωγικών υπαλλήλων.

Είναι αρνητικό για μια Τράπεζα οι υπάλληλοι ή μέρος αυτών, να μην παρακολουθούν τις νέες σύγχρονες εξελίξεις, αλλά το πρόβλημα δεν περιορίζεται στο προσωπικό, αφού πρώτιστα αφορά τις ίδιες τις Διοικήσεις των Τραπεζών οι οποίες οφείλουν και οι ίδιες να παρακολουθούν τις εξελίξεις έστω και με ειδικά σεμινάρια ούτως ώστε να μη βρεθούν ξεπερασμένοι από τις νέες πραγματικότητες, διότι αυτό θα είναι καταστροφικό για το σύνολο της Τράπεζας.

Για να μπορέσει ο εργαζόμενος να επιβιώσει στο νέο σύγχρονο περιβάλλον, πρέπει να βελτιώνει και αναπροσαρμόζει τις δεξιότητές του, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι τις ίδιες ανάγκες έχει και η Εργοδοτική πλευρά σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικής Διεύθυνσης.

Πρέπει με τόλμη και ρεαλισμό οι ίδιες οι Διοικήσεις των Τραπεζών σε επίπεδο Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Διευθύνσεων να προχωρήσουν σε εκσυγχρονιστικές τομές, που να προσαρμόζουν τις Διοικήσεις στα σύγχρονα πρότυπα και ανάγκες ούτως ώστε έγκαιρα και αποτελεσματικά να μπορέσουν να προσαρμοστούν και να αντιμετωπίσουν τον νέο περιβάλλον και το αυξημένο ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είδαμε σε μερικές Διοικήσεις στοιχεία ανανέωσης τόσο σε πνεύμα όσο και σ’ άτομα, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος και μάλιστα δύσβατος με απρόβλεπτες παγίδες και σύγκρουση συμφερόντων.

Παρ’όλα αυτά οι Τράπεζες πρέπει να κάνουν την υπέρβασή τους, στοχεύοντας στο μέλλον του συνόλου, που είναι η ίδια η κοινωνία της Κύπρου μας, σε στενότερο κύκλο οι μέτοχοι, οι διοικήσεις και οι Εργαζόμενοι.

Η εποχή του εύκολου και σίγουρου κέρδους έχει ξεπεραστεί και ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα το κυνήγι του κέρδους κρύβει πολλές παγίδες γι’αυτό χρειάζονται πιο έμπειρα και προσοντούχα σε ήθος και δεξιότητες άτομα, ούτως ώστε να μειώνονται οι κίνδυνοι καταστροφικών αποφάσεων.

‘Ισως κάποιοι διερωτηθούν, γιατί το τόσο έντονο ενδιαφέρον μας για τις Τράπεζες και τη Διοίκησής τους;

Μα είναι απλό, το ενδιαφέρον πηγάζει από την αλληλοεξάρτησή μας ως κοινωνικών εταίρων.

Μια λανθασμένη πορεία της Τράπεζας έχει άμεσες επιπτώσεις στους εργαζομένους και όλοι το γνωρίζουμε πολύ καλά και μάλιστα από πρώτο χέρι, αφού τώρα βρισκόμαστε ήδη αντιμέτωποι με τα προβλήματα των Τραπεζών που σε κάποιο βαθμό δημιουργήθηκαν από λάθος επιλογές των ίδιων των Τραπεζών.

Όχι μόνο βρισκόμαστε απέναντι στα προβλήματα αυτά, αλλά καλούμαστε να αναλάβουμε και ένα μεγάλο μέρος του κόστους των λανθασμένων επιλογών.

Όπως οι Διοικήσεις έχουν δικαίωμα να απαιτούν ψηλές επιδόσεις από τους εργαζομένους και σε δεξιότητες και σε ήθος, έτσι και εμείς έχουμε το ίδιο δικαίωμα να ζητούμε από τις Διοικήσεις των Τραπεζών να επιδεικνύουν τα ίδια στοιχεία με αυτά που ζητούν από το προσωπικό τους.

Η συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο μιας Τράπεζας και η προώθηση ενός στελέχους στην Ανώτερη Διευθυντική ομάδα πρέπει πάντοτε να γίνεται με γνώμονα τη χρηστή διαχείριση και όχι το ρουσφέτι και την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Ζητούμε λοιπόν από τους ίδιους τους μετόχους και τα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών να σταθούν στο ύψος των δύσκολων και επικίνδυνων περιστάσεων και όπου διαπιστώσουν ανεπάρκεια, να προχωρούν σε τολμηρές θεραπευτικές λύσεις, διότι σ’ ενάντια περίπτωση θα υποσκάψουν και τα δικά τους συμφέροντα, αλλά και την ίδια την οικονομία της Κύπρου.

Όλα όσα ανέφερα πιο πάνω δεν αφορούν μόνο τα Τραπεζιτικά στελέχη και τις Διοικήσεις, αφορούν με τον ίδιο τρόπο, ίσως και με πιο έντονο και τις Διοικήσεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και τα ίδια τα στελέχη, ακόμη και τα απλά μέλη, που ο ρόλος τους πλέον είναι σημαντικός και αναβαθμισμένος.

Ο εφησυχασμός είναι καταστροφικός. Η διαρκής προσπάθεια είναι η μόνη διέξοδος για την επιτυχία.

Η παρακολούθηση και συμπόρευση με τις εξελίξεις σημαίνει διαρκή προσπάθεια και εκπαίδευση όχι μόνο της ίδιας της ηγεσίας της Οργάνωσής μας, αλλά και των στελεχών της. Εάν είναι δυνατό και τα απλά μέλη πρέπει να ενημερώνονται ούτως ώστε οι κρίσεις και τοποθετήσεις τους να είναι σωστές, χρήσιμες και παραγωγικές για την Οργάνωση.

‘Εγκαιρα η ηγεσία της Οργάνωσής μας, συνέλαβε τα μηνύματα των καιρών, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια έριξε σημαντικό μέρος της δραστηριότητάς της στην εκπαίδευση της ηγεσίας των στελεχών της ακόμη και των απλών μελών.

Η συμμετοχή στελεχών της Οργάνωσής μας σε διεθνή συνέδρια έχει πολλαπλασιαστεί αναγκαστικά, αφού μόνο έτσι μπορούμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις διεθνώς και ιδιαίτερα στην Ευρώπη των 25.

Παράλληλα φιλοξενούμε στην Κύπρο αρκετές αντιπροσωπείες και συνέδρια με στόχο πάντοτε την ενημέρωση και το συντονισμό σε Συνδικαλιστικό Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Η πιο επίμονη προσπάθεια συνδικαλιστικής κατάρτισης των στελεχών μας, είναι τα γνωστά σεμινάρια, που εδώ και πέντε χρόνια, δειλά - δειλά ξεκινήσαμε και φθάσαμε σήμερα στο σημείο να έχουμε ένα πολύ αξιόλογο έργο.

Ήδη 450 συνάδελφοι στελέχη και μέλη βρίσκονται σ’ έναν κατάλογο ατόμων που εκ περιτροπής παρακολουθούν σεμινάρια συνήθως διήμερα που γίνονται στο ΤΕΤΥΚ.

Τα σεμινάρια αυτά καλύπτουν πολλές πτυχές συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχετε προσωπική άποψη για τη χρησιμότητα του σεμιναρίων αυτών.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε σ’ όλους τους συναδέλφους και για όλες τις μέρες συνδικαλιστική άδεια και σ’ αρκετές περιπτώσεις οι συνάδελφοι αναγκάζονται να κάνουν χρήση της δικής τους άδειας. Παρ’ όλα αυτά το κέρδος τους είναι τεράστιο. Εξάλλου η συνδικαλιστική προσφορά σημαίνει και διάθεση του χρόνου μας.

Μέσα από τα σεμινάρια της ΕΤΥΚ τα στελέχη μας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα και από πρώτο χέρι τον τρόπο σκέψης και δράσης της Οργάνωσής μας, αλλά παράλληλα μέσα από τα σεμινάρια ενισχύουν την προσωπικότητα τους και αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες, που τους είναι χρήσιμες όχι μόνο στη συνδικαλιστική της δράση, αλλά και στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.

Για να δώσουμε την ευκαιρία σ’ όλα τα μέλη και ιδιαίτερα στους νεότερους να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια αυτά, η Οργάνωσή μας, με εγκύκλιό της προς όλα τα μέλη της, έδωσε την ευκαιρία σ’ όλους να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και μπορώ υπεύθυνα να διαβεβαιώσω όλους ότι σ΄ όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, εκτός λάθους, έχει δοθεί η ευκαιρία και ελπίζω ότι στο μέλλον όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κι’ άλλα σεμινάρια ενισχύοντας έτσι τη συνδικαλιστική τους υπόσταση.

Πρέπει να αναφέρω ότι συνειδητά η Οργάνωσή μας στον κύκλο αυτό των σεμιναρίων έδωσε ιδιαίτερη σημασία στους νεότερους συναδέλφους και στις γυναίκες.

Η αναγκαιότητα εμπλοκής των νέων συναδέλφων στα συνδικαλιστικά καθώς και των συναδελφισσών είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, γι’ αυτό και δώσαμε την ανάλογη σημασία.

Η Οργάνωσή μας μπήκε δυναμικά στη διαδικασία ίδρυσης των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Επιχείρησης σ’ όλες τις Κυπριακές Τράπεζες που πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά και στις υπόλοιπες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Πιστεύουμε, ότι πριν το τέλος του 2005 σχεδόν σ’ όλες τις Τράπεζες που πληρούν τις προϋποθέσεις ίδρυσης Ε.Ε.Ε. θα έχουμε προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τις διαδικασίες και με το νέο χρόνο θα λειτουργούν παντού Ε.Ε.Ε.

Το τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση της ένταξης στην Ευρώπη, η Οργάνωσή μας έδωσε μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη και ενίσχυση των Διεθνών Σχέσεων με όλες τις Οργανώσεις της Ευρώπης και οφείλουμε να πούμε ότι τα οφέλη μας σαν Οργάνωση αλλά και σαν εμπειρία στελεχών ήταν πολλαπλά και χρήσιμα.

Με απόφαση της Κυβέρνησης από 01/07/2005 ένα ποσοστό 220% του Τιμαριθμικού Επιδόματος θα ενσωματωθεί στους βασικούς μισθούς μας, με αποτέλεσμα να αναθεωρηθούν οι υφιστάμενες κλίμακες σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Μέσα από πολλές δυσκολίες και προβλήματα η Οργάνωσή μας μπόρεσε να υλοποιήσει την πρόνοια της Συλλογικής Σύμβασης του 1972 για συγκρότηση Επιτροπών παραπόνων. Ως γνωστό η Εργοδοτική πλευρά δεν δεχόταν τον εκπρόσωπο των Εργαζομένων στην Επιτροπή παραπόνων να τον ορίζει η ΕΤΥΚ. Στο τέλος της ημέρας η Εργοδοτική πλευρά μπόρεσε να δει με καθαρό φακό το όλο θέμα και να αποδεκτεί τη θέση της Οργάνωσής μας, γεγονός που μας έλυσε τα χέρια και προχωρήσαμε στην συγκρότηση των Επιτροπών Παραπόνων που με τη σωστή αξιοποίηση τους θα καταστούν ένα σημαντικό εργαλείο δικαίου εις τα χέρια των Εργαζομένων.

Τέλος θα ήθελα πριν κλείσω την ομιλία μου να αναφερθώ στο θέμα της ανανέωσης των Συλλογικών Συμβάσεων.

Πιστεύουμε ότι πραγματικά είναι δύσκολες εποχές για να μην πω ότι είναι τα πέτρινα χρόνια των Τραπεζών που φέτος κλείνουν μια πενταετία και ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσει η ανάκαμψη και η ευρωστία.

Οι μόνοι που δεν έχουν μερίδιο ευθύνης για την πέτρινη πενταετία, είναι οι ίδιοι οι συνάδελφοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έστω και χωρίς ευθύνη θα αποφύγουμε το κόστος από την πλάτη μας.

Η τρελή πορεία και οι συνέπειες του Χρηματιστηρίου είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που μας έφεραν στην περίοδο των «ισχνών αγελάδων».

Η διεθνής οικονομική ύφεση ήταν ένας άλλος αρνητικός παράγοντας και φυσικά οι λανθασμένες επιλογές των Διοικήσεων των Τραπεζών ήταν η τρίτη και φαρμακερή βολή εις βάρος της ευρωστίας των Τραπεζών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τις δύσκολες αυτές μέρες, προσπάθησε να προσφέρει το καλύτερο εαυτό της και ταυτόχρονα να περισώσει ότι μπορούσε περισσότερο διατηρώντας ζωντανή την ελπίδα ανάκαμψης των Τραπεζών.

Οι ίδιες οι Διοικήσεις των Τραπεζών αναγκάσθηκαν να αρχίσουν ένα κύκλο σημαντικών αλλαγών με στόχο τη βελτίωση της εικόνας αλλά και της πορείας τους.

Ελπίζουμε ότι μέσα από την κοινή προσπάθεια θα συμβάλουμε, όλοι μαζί, στην επαναφορά των καλών ημερών για τις Τράπεζες.

Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται χρηστή και σωστή διοίκηση στις ίδιες τις Τράπεζες αλλά και συνετή πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Είμαστε πρόθυμοι σαν συνδικαλιστικό κίνημα να συμβάλουμε στην προσπάθεια των Διοικήσεων για επαναφορά της κερδοφορίας στις Τράπεζες.

Είμαστε συνηδειτά πρόθυμοι να δείξουμε κατανόηση στα προβλήματα των Τραπεζών και εκ των πραγμάτων να αναλάβουμε μέρος του κόστους στους δικούς μας ώμους.

Είμαστε όμως αποφασισμένοι να απαιτήσουμε και οι Διοικήσεις των Τραπεζών να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και οι ευθύνες των Τραπεζών δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο σε επίπεδο εκτελεστικών αλλά και των ιδίων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ευχόμαστε και θα αγωνιστούμε η ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης να είναι ειρηνική και δημιουργική για τις Τράπεζες αλλά και αποδοτική για τους ίδιους τους συναδέλφους.

Εύχομαι η καλή μας διάθεση και η κατανόηση των προβλημάτων των Τραπεζών να μην παρερμηνευτούν από τις Διοικήσεις των Τραπεζών και να αντιμετωπισθούν όπως πρέπει σ’ ένα μακροχρόνιο ορίζοντα με οράματα και δημιουργικότητα.

Αν παρερμηνευτούν και γίνει προσπάθεια εκμετάλλευσης τότε θα διαπιστώσουν ότι η ΕΤΥΚ είναι και ισχυρή αλλά και αποφασισμένη να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών της και μαζί με αυτά και την καλή πορεία της ίδιας της Τράπεζας.

Με αυτά τα λίγα λόγια κλείνω την ομιλία μου με την ευχή ΟΛΟΙ, Διοικήσεις και μέλη της ΕΤΥΚ, να σταθούν στο ύψος των σημερινών δύσκολων απαιτήσεων διότι μόνο έτσι θα δούμε το μέλλον με αισιοδ

Εν κατακλείδι θέλω να πω ότι το σημερινό συνέδριο με την απουσία προσκεκλημένων είναι στην ουσία μια μικρή προετοιμασία για τις μεγάλες εκδηλώσεις εορτασμού μισού αιώνα ζωής και δράσης ενώ ταυτόχρονα σεβόμενοι την ιστορία μας θα αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για να τιμήσουμε και τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της ΕΤΥΚ και γενικά όσους πρόσφεραν μεγάλες υπηρεσίες στο Συνδικαλιστικό κίνημα των Τραπεζοϋπαλλήλων.

Το 36ο Παγκύπριο Συνέδριο της Οργάνωσής μας, γίνεται μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες που τείνουν να ανατρέψουν όλα όσα μέχρι χθες γνωρίζαμε, ότι καθορίζουν τις εξελίξεις αλλά και τον τρόπο συνδικαλιστικής συμπεριφοράς μας.

Οι καινοτομίες έχουν σχέση με την παγκοσμιοποίηση, την ένταξη μας στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια, τις ζημώσεις γύρω από το Κυπριακό πρόβλημα, τις εξελίξεις και την πορεία των Τραπεζών και αναπόφευκτα τις αρνητικές συνέπειες λόγω της πορείας του Χρηματιστηρίου.

‘Ολες οι πιο πάνω εξελίξεις έχουν δημιουργήσει ένα αβέβαιο περιβάλλον για το αύριο των Τραπεζών και αυτό κατά συνέπεια θα έχει τις αντίστοιχες επιδράσεις του, στις συνθήκες εργασίες των εργαζομένων και αναπόφευκτα αυτό με τη σειρά του, δημιουργεί νέο σκηνικό για τις εργασιακές σχέσεις στο χώρο των Τραπεζών του τόπου.

Ένα σύγχρονο και μοντέρνο συνδικαλιστικό κίνημα με οράματα για το μέλλον πρέπει αφ’ ενός να θυμάται την ιστορία και τη μέχρι τώρα διαδρομή του, με τα λάθη και τις επιτυχίες του, να τιμά και να σέβεται, τα άτομα που συνέβαλαν στο χθες και το σήμερα αλλά συνάμα πρέπει να κτίζει σταθερά και με σύνεση τις συνθήκες που θα του προσφέρουν την επιβίωση και την ευημερία του αύριο.

Οι συνθήκες και οι εξελίξεις είναι δύσκολες και προπαντός πονηρές, γι’ αυτό έγκαιρα και σωστά πρέπει να κτίζουμε τις άμυνες του συνδικαλιστικού κινήματος για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις αυριανές επιθέσεις που θα ξεπηδήσουν μέσα από το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, με ή χωρίς τη δική μας θέληση.

Το νέο περιβάλλον είναι πλέον πιο έντονα ανταγωνιστικό εξωτερικά αλλά ταυτόχρονα εξακολουθεί και είναι σε αρκετούς τομείς μη ισορροπημένο εσωτερικά και αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί διαφορές και αντιπαραθέσεις που κατ’ επέκταση θα αναζητήσουν τις λύσεις τους, γι’ αυτό πρέπει διαρκώς να είμαστε έτοιμοι και διορατικοί να αντιμετωπίσουμε και να προσαρμοστούμε θετικά στις νέες εξελίξεις. ‘Ηδη η οικονομία μας και το Χρηματοπιστωτικό σύστημα εγκατάλειψε το μέχρι τώρα προστατευτισμό και βρεθήκαμε σε μία ελεύθερη αγορά και αυτό σημαίνει πολλά και πρέπει συνειδητοποιημένοι να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των νέων πραγματικοτήτων.

Ο μέχρι τώρα χαλαρός ανταγωνισμός με ολιγοπωλιακές τάσεις και η προστασία από το εξωτερικό ανταγωνισμό, που κατέληγε στο σίγουρο και εξασφαλισμένο κέρδος, ανήκουν στο παρελθόν αφού ήδη με την απελευθέρωση του συστήματος έχουμε την αύξηση και την ένταση του ανταγωνισμού και η επιβίωση των σημερινών πρωταγωνιστών του τραπεζικού συστήματος είναι δύσκολη αν όχι ανέφικτη, για όσους δεν καταφέρουν με σύνεση και όραμα να χαράξουν τη νέα τους πορεία με βάσει τις νέες πραγματικότητες. ‘Οσοι δεν μπορέσουν να προσαρμοστούν έγκαιρα θα χάσουν το τρένο και θα οδηγηθούν στο μαρασμό και την παρακμή.

Οι νέες συνθήκες της παγκοσμιοποίησης αλλά και της ένταξης μας στην Ευρώπη θα φέρουν νέους πρωταγωνιστές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που η εμφάνιση τους στο χώρο αλλά και η συμπεριφορά τους θα είναι απρόβλεπτη, με εισαγωγή νέων πιο σύγχρονων πρακτικών που συχνά θα είναι τελείως άγνωστες σ’ εμάς.

Οι αλλαγές από μόνες τους, δημιουργούν ανάγκες διαφοροποίησης των συνθηκών εργασίας γεγονός που αναγκαστικά θα επιφέρει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Δεν πρέπει να αγνοούμε τις προθέσεις των Εργοδοτών ότι μέσα από την αναγκαιότητα των αναδιαρθρώσεων και αναδομήσεων του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα επιδιώξουν να διευρύνουν το μερίδιο και τα συμφέροντα τους, εις βάρος των εργαζομένων, γι’ αυτό θα χρειασθούν σκληροί αγώνες για να μη χαθούν τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πρέπει να συνειδοτοποιήσουμε και φυσικά ανάλογα να προετοιμαστούμε ότι οι αναδομήσεις που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι συνεχής διαδικασία και όχι εφ’ άπαξ, άρα συνεχώς πρέπει να είμαστε σε αναζήτηση του νέου που θα μας προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά.

Σ’ ένα νέο παγκόσμιο σκηνικό που διαρκώς μεταβάλλεται τίποτα δεν μπορεί να παραμείνει σταθερό και αναλλοίωτο.

Η τεχνολογία και η παγκοσμιοποίηση σε συνδυασμό με την ένταξη μας στην Ευρώπη, φέρνουν μαζί τους τεράστιες υποσχέσεις ευημερίας αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε ότι συνοδεύονται και από πολλά ερωτηματικά και παγίδες.

 

Με αυτά τα δεδομένα οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις κατ’ επέκταση και η Οργάνωσή μας σε μεγαλύτερο ίσως βαθμό θα υποχρεωθεί να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις, τις απειλές, τις πιέσεις αλλά και τους περιορισμούς και κανόνες που επιβάλλει το νέο περιβάλλον που δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκο, απρόβλεπτο, αβέβαιο, δυναμικό, απαιτητικό, ανταγωνιστικό, αντιφατικό και φυσικά παγκόσμιο.

 

Η νέα τεχνολογία συνεχώς θα ανατρέπει τα δεδομένα και θα πολλαπλασιάζει τις απαιτήσεις επιβίωσης όχι μόνο του Χρηματοπιστωτικού μας συστήματος αλλά και των ίδιων των εργαζομένων.

Οι απαιτήσεις του συστήματος από τους εργαζομένους στο χώρο μας, θα είναι πολλαπλάσιες και συχνά σε νέες ανάγκες και δεξιότητες.

Γι’ αυτό χρειάζεται η διαρκής ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού ούτως ώστε κανείς να μη καταλήξει στην κατηγορία των «αχρείαστων».

Υποχρέωση πρώτιστη των Διευθύνσεων των Τραπεζών είναι να προσφέρουν στους εργαζομένους όλες τις διευκολύνσεις για διαρκή και εφ’ όρου ζωής εκπαίδευσης ούτως ώστε και οι συνάδελφοι να μη νοιώσουν ξεπερασμένοι από τις εξελίξεις αλλά και η ίδια η Τράπεζα να έχει τη δυνατότητα αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων των υπαλλήλων τους και μάλιστα διαρκώς αναβαθμισμένα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και ο πλέον ικανός υπάλληλος έστω και για δύο χρόνια αν αποξενωθεί από τις νέες εξελίξεις τότε θα οδηγηθεί στην κατηγορία των μη παραγωγικών υπαλλήλων.

Είναι αρνητικό για μια Τράπεζα οι υπαλλήλοι ή μέρος αυτών, να μη παρακολουθούν τις νέες σύγχρονες εξελίξεις αλλά το πρόβλημα δεν περιορίζεται στο προσωπικό αφού πρώτιστα αφορά τις ίδιες τις Διοικήσεις των Τραπεζών οι οποίες οφείλουν και οι ίδιες να παρακολουθούν τις εξελίξεις έστω και με ειδικά σεμινάρια ούτως ώστε να μη βρεθούν ξεπερασμένοι από τις νέες πραγματικότητες διότι αυτό θα είναι καταστροφικό για το σύνολο της Τράπεζας.

Είναι δεδομένο και πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι:

KANENAΣ δεν μπορεί να τα ξέρει ΟΛΑ και κανένας δεν μπορεί από μόνος του να τα ανακαλύπτει ΟΛΑ

Τα μέλη των Διοικήσεων καθώς και τα στελέχη είναι σαν τους αθλητές.

‘Οποιος μείνει για λίγο χρόνο απροπόνητος τότε αναπόφευκτα θα χάσει τη θέση στην ομάδα και θα πάψει να βρίσκεται στην κορυφή.

Ο εφησυχασμός είναι καταστροφικός. Η διαρκής προσπάθεια είναι η μόνη διέξοδος για την επιτυχία.

Όλα όσα ανέφερα πιο πάνω δεν αφορούν μόνο τα Τραπεζιτικά στελέχη και τις Διοικήσεις, αφορούν με τον ίδιο τρόπο, ίσως και με πιο έντονο και τις Διοικήσεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και τα ίδια τα στελέχη, ακόμη και τα απλά μέλη, που ο ρόλος τους πλέον είναι σημαντικός και αναβαθμισμένος.

Η παρακολούθηση και συμπόρευση με τις εξελίξεις σημαίνει διαρκή προσπάθεια και εκπαίδευση όχι μόνο της ίδιας της ηγεσίας της Οργάνωσής μας αλλά και των στελεχών της, ει δυνατό και τα απλά μέλη, πρέπει να ενημερώνονται ούτως ώστε οι κρίσεις και τοποθετήσεις τους να είναι σωστές, χρήσιμες και παραγωγικές για την Οργάνωση.

Εγκαιρα η ηγεσία της Οργάνωσής μας, συνέλαβε τα μηνύματα των καιρών, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια έριξε σημαντικό μέρος της δραστηριότητας της στην εκπαίδευση της ηγεσίας των στελεχών της ακόμη και των απλών μελών.

Η συμμετοχή στελεχών της Οργάνωσής μας σε διεθνή συνέδρια έχει πολλαπλασιαστεί αναγκαστικά αφού μόνο έτσι μπορούμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις διεθνώς και ιδιαίτερα στην Ευρώπη των 25.

Παράλληλα φιλοξενούμε στην Κύπρο αρκετές αντιπροσωπείες και συνέδρια με στόχο πάντοτε την ενημέρωση και το συντονισμό σε Συνδικαλιστικό Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Η πιο επίμονη προσπάθεια συνδικαλιστικής κατάρτισης των στελεχών μας, είναι τα γνωστά σεμινάρια, που εδώ και πέντε χρόνια, δειλά - δειλά ξεκινήσαμε και φθάσαμε σήμερα, στο σημείο να έχουμε ένα πολύ αξιόλογο έργο.

Ήδη 450 συνάδελφοι στελέχη και μέλη βρίσκονται σ’ ένα κατάλογο που εκ περιτροπής παρακολουθούν σεμινάρια συνήθως διήμερα που γίνονται στο ΤΕΤΥΚ.

Τα σεμινάρια αυτά καλύπτουν πολλές πτυχές συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχετε προσωπική άποψη για τη χρησιμότητα του σεμιναρίων αυτών.

Παράλληλα φιλοξενούμε στην Κύπρο αρκετές αντιπροσωπείες και συνέδρια με στόχο πάντοτε την ενημέρωση και το συντονισμό σε Συνδικαλιστικό Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Η πιο επίμονη προσπάθεια συνδικαλιστικής κατάρτισης των στελεχών μας, είναι τα γνωστά σεμινάρια, που εδώ και πέντε χρόνια, δειλά - δειλά ξεκινήσαμε και φθάσαμε σήμερα, στο σημείο να έχουμε ένα πολύ αξιόλογο έργο.

Ήδη 450 συνάδελφοι στελέχη και μέλη βρίσκονται σ’ ένα κατάλογο που εκ περιτροπής παρακολουθούν σεμινάρια συνήθως διήμερα που γίνονται στο ΤΕΤΥΚ.

Τα σεμινάρια αυτά καλύπτουν πολλές πτυχές συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχετε προσωπική άποψη για τη χρησιμότητα του σεμιναρίων αυτών.

Αρκεί να αναφέρω ότι το 2004, 80 εργάσιμες μέρες δηλαδή το 1/3 του πραγματικού χρόνου μας, θα έχουμε εκπαιδευτικά συνδικαλιστικά σεμινάρια.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε σ’ όλους τους συναδέλφους και για όλες τις μέρες συνδικαλιστική άδεια και σ’ αρκετές περιπτώσεις οι συνάδελφοι αναγκάζονται να κάνουν χρήση της δικής τους άδειας. Παρ’ όλα αυτά το κέρδος τους είναι τεράστιο. Εξ’ άλλου η συνδικαλιστική προσφορά σημαίνει και διάθεση του χρόνο μας.

Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα.

Μέσα από τα σεμινάρια της ΕΤΥΚ τα στελέχη μας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα και από πρώτο χέρι τον τρόπο σκέψης και δράσης της Οργάνωσής μας αλλά παράλληλα μέσα από τα σεμινάρια ενισχύουν την προσωπικότητα τους και αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες, που τους είναι χρήσιμες όχι μόνο στη συνδικαλιστική της δράσης αλλά και στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.

Για να δώσουμε την ευκαιρία σ’ όλα τα μέλη και ιδιαίτερα στους νεότερους να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια αυτά, η Οργάνωσή μας με εγκύκλιο της προς όλα τα μέλη της, ζήτησε να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και μπορώ υπεύθυνα να διαβεβαιώσω όλους, ότι όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, εκτός λάθους, τους έχει δοθεί η ευκαιρία και ελπίζω ότι στο μέλλον όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κι’ άλλα σεμινάρια ενισχύοντας έτσι τη συνδικαλιστική τους υπόσταση.

Πρέπει να αναφέρω ότι, συνειδητά η Οργάνωσή μας στον κύκλο αυτό των σεμιναρίων έδωσε ιδιαίτερη σημασία στους νεότερους συναδέλφους και ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Η αναγκαιότητα εμπλοκής των νέων συναδέλφων στα συνδικαλιστικά καθώς και των συναδελφισσών είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, γι’ αυτό και δώσαμε την ανάλογη σημασία.

Το ενδιαφέρον της Οργάνωσής μας για την κατάρτιση των συναδέλφων δεν περιορίζεται στο αυστηρά συνδικαλιστικό πλαίσιο αλλά επεκτείνεται και στην επαγγελματική τους κατάρτιση που αυξάνει τις προοπτικές ανέλιξης τους και τους εξασφαλίζει σε μεγαλύτερο βαθμό την εργασία τους.

Κατ’ επανάληψη εισηγηθήκαμε στις Τράπεζες την ίδρυση ενός ιδρύματος «Banking» ειδικά προσαρμοσμένο στα Κυπριακά δεδομένα αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζουμε την αρνητική τοποθέτηση των εκπροσώπων των Διοικήσεων.

Εδώ και χρόνια η Οργάνωσή μας ήταν δέκτης πολλών παραπόνων συναδέλφων για τον τρόπο αντιμετώπισης τους από το Ινστιτούτο του Λονδίνου και τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση τους.

Προσπαθήσαμε να βρούμε υπαλλακτικές διεξόδους αλλά δυστυχώς στάθηκε αδύνατο μέχρι πρόσφατα.

Σήμερα όμως είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι η Οργάνωσή μας, εξασφάλισε τη δραστηριοποίηση του Αμερικάνικου «Βanking» και στην Κύπρο και μάλιστα με συμμετοχή της Οργάνωσής μας, στη Διοίκηση αφού θα έχει στο πενταμελές Συμβούλιο μια συμμετοχή και μάλιστα του Αντιπροέδρου. Επίσης θα της ανήκει και ένα ποσοστό 5% των μετοχών.

Το Α.Ι.Β. όπως ονομάζεται American Ιinstitute of Banking ιδρύθηκε από το Αμερικάνικο Σύνδεσμο Τραπεζών το 1901, σαν θυγατρική Εταιρεία που προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και επιμόρφωση σε τραπεζίτες σ’ όλο τον κόσμο.

Το κόστος του θα είναι πολύ πιο χαμηλό από το Αγγλικό και θα προσφέρεται εκτός από την Αγγλική γλώσσα και στην Ελληνική.

Είναι περιττό να πω ότι με την ενέργεια αυτή, σπάζει το μέχρι τώρα μονοπώλιο που υπήρχε και αναπόφευκτα αντιμετωπίσαμε την ανάλογη αντίδραση των συμφερόντων του Λονδίνου.

Οι περισσότερες Τράπεζες το έχουν ήδη αναγνωρίσει όπως κι΄αυτό του Λονδίνου και εντός των ημερών αναμένεται η τυπική επιβεβαίωση και από τον Κυπριακό Εργοδοτικό Σύνδεσμο Τραπεζών.

Πιστεύουμε ότι η ανταπόκριση των συναδέλφων θα είναι μεγάλη και θα μας δώσει την ευκαιρία λειτουργίας παραρτημάτων σ’ όλες τις πόλεις ούτως ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι.

Επίσης κάτοχοι πτυχίων ή άλλων εξετάσεων θα τυγχάνουν της απαλλαγής από ανάλογα μαθήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχετε μέσα από εγκύκλιο μας που θα κυκλοφορήσει εντός του μηνός.

Παρ’ όλο που δεν θέλω να μακρηγορήσω νοιώθω την υποχρέωση να αναφερθώ σε μία άλλη πρωτοβουλία της ΕΤΥΚ που για πρώτη φορά γίνεται και ανοίγει νέους ορίζοντες στη δράση της ΕΤΥΚ.

Μέσα στα πλαίσια των επαφών μας με την Τράπεζα Κύπρου, είχε διαπιστωθεί ότι για ένα πολύ σημαντικό θέμα τα «Κέντρα Αξιολόγησης», είχαμε πολύ έντονη διαφωνία με την Τράπεζα αφού ισχυριζόταν ότι οι θεσμός όπως εφαρμόζεται σήμερα είχε τη μεγάλη υποστήριξη από τους συναδέλφους ενώ τα μηνύματα που παίρναμε εμείς ήταν διαμετρικά αντίθετα.

Για να διαπιστωθεί η πραγματική θέληση των συναδέλφων, η Οργάνωσή μας, προγραμμάτισε μέσα από ένα δισέλιδο ερωτηματολόγιο, μια έρευνα η οποία λήφθηκε ανώνυμα από 1400 σχεδόν υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου.

Τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά και έξω ακόμη από τις δικές μας προβλέψεις αφού η όλη προσπάθεια εκτιμήθηκε αφάνταστα και τα αποτελέσματα, ήταν πολύ χρήσιμα για μας. Παρ΄όλο που δεν έχουν αξιολογηθεί πλήρως θα σας αναφέρω ενδεικτικά ότι:

  • 91% διαφωνούν με το ότι πρέπει να είναι κριτήριο προαγωγής
  • 92% πιστεύει ότι πρέπει να περνούν όλοι οι συνάδελφοι
  • 89% ζητούν να υπάρχει διαφάνεια
  • 81% πιστεύουν ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία στην Τράπεζα.

Αυτές οι ενδείξεις είναι πολύ ανησυχητικές και για την Τράπεζα και για μας.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας δοθούν σύντομα αφού ολοκληρωθεί η μελέτη και εξαγωγή των συμπερασμάτων.

Αυτό που μπορούμε να πούμε σήμερα είναι ότι τα αποτελέσματα καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της Τράπεζας ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι με τη χειρονομία αυτή, αποδείχθηκε πόσο χρήσιμο είναι μία έρευνα στο είδος αυτό και πόσο σημαντικά είναι τα ευρήματα της.

Η έρευνα σ’ αυτή τη βάση αποτελεί πλέον σημαντικό εργαλείο στα χέρια της Οργάνωσής μας και οπωσδήποτε θα αξιοποιηθεί κατάλληλα. Εξ’ άλλου είναι και αυτό μέρος των νέων τάσεων και πρακτικών της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Σύντομα θέλω να κάνω μια μικρή αναφορά σε δύο άλλα θέματα που έχουν σχέση και αλληλοεπηρεασμό.

Την ανάγκη συνδικαλιστικής Οργάνωσης των συναδέλφων στην Ελλάδα που εργάζονται σε Τράπεζες Κυπριακών συμφερόντων και τη σύσταση σε συνεργασία με αυτούς, Ευρωπαϊκών Επιτροπών Επιχείρησης.

Ο θεσμός αυτός κατοχυρώνει το δικαίωμα των εργαζομένων, από διάφορες χώρες να συζητούν συντονισμένα μέσα από ένα σώμα με τη Διοίκηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας.

Με βάση το θεσμό αυτό που ισχύει από την 1η Μαίου πρέπει να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους της Ελλάδας διότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη. Περισσότερα και αναλυτικά θα πούμε αργότερα.

Τέλος άφησα το πολύ καυτό θέμα της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης που ως γνωστό λήγει την 31/12/2004 και πριν το τέλος του Οκτωβρίου πρέπει να υποβάλουμε τα νέα μας αιτήματα.

Οι ιδιόρρυθμες συνθήκες που επικρατούν στο χώρο τα τελευταία χρόνια, επαυξάνουν τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μας.

Εμείς δεν πρόκειται και δεν πρέπει να φορτωθούμε τις ευθύνες για τα λάθη των Διοικήσεων αλλά δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, τις σκληρές πραγματικότητες στις οποίες έχουν οδηγηθεί οι Τράπεζες και να συμβάλουμε στην προσπάθεια ανάκαμψης τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εκχωρήσουμε κεκτημένα δικαιώματα αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να δηλώσουμε ότι επιθυμούμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο ώστε τα τραπεζικά ιδρύματα να μπορέσουν να ορθοποδήσουν το ταχύτερο δυνατό.

‘Εχουμε όμως μία παράμετρο και προϋπόθεση πριν από οποιανδήποτε δική μας «θυσία», που μπορεί να είναι απλά η συγκράτηση των αιτημάτων μας. Πρέπει τα ίδια τα τραπεζικά ιδρύματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να συμπεριφερθούν σωστά και να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις ώστε να έχουν μέσα από τη χρηστή διοίκηση το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; μόνο τότε θα έχουν το δικαίωμα να επικαλεσθούν τη δική μας συμπαράσταση.

Σας ευχαριστώ