Menu

Παγκύπρια Συνέδρια ΕΤΥΚ

38ο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο ΕΤΥΚ 

Ομιλία Γενικού Γραμματεά ΕΤΥΚ Συνάδελφου Λοϊζου Χατζηκωστή


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι σύνεδροι,

Πριν αρχίσω την ομιλία μου θα ήθελα να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή εις μνήμη της συναδέλφισσας Ιωάννας Σπανούδη.

Μονόλεπτη σιγή

Το 1998 χρειάστηκε να δραστηριοποιήσουμε όλους εσάς σε όλες τις Τράπεζες για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να επιβιώσουμε συνδικαλιστικά στο χώρο της Universal Bank.

Η Ιωάννα ήταν ένας από τους λίγους που επωμίσθηκαν το βάρος της επιβίωσης της ΕΤΥΚ στην Τράπεζα αυτή. Πέραν από αυτό, η Ιωάννα σ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας της, ήταν μία ξεχωριστή παρουσία και φυσικά οι συνάδελφοι την τίμησαν με την εμπιστοσύνη και το ψήφο τους, αφού μέχρι και τη μέρα που έφυγε, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΥΚ.

Αρκετοί από εσάς τη γνωρίζατε, και τη ζήσατε από κοντά, γι’ αυτό ξέρετε όλοι ότι ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος που πραγματικά με όλη τη συμπεριφορά, τη συνδικαλιστική, την επαγγελματική και την προσωπική, ήταν άψογη. ‘Ηταν σπάνιο φαινόμενο και δυστυχώς λείπει τώρα από ανάμεσα μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι σύνεδροι,

Με χαρά και νοιώθοντας ιδιαίτερη τιμή, σας καλωσορίζω στο 38ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΤΥΚ, ένα συνέδριο που έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες μέσα από το σύγχρονο περιβάλλον που μας περικλείει σήμερα, αλλά έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία, αφού η διεξαγωγή του 38ου Συνεδρίου συμπίπτει με την είσοδο μας στη νέα πεντηκονταετία δράσης και προσφοράς της ΕΤΥΚ στους συναδέλφους και τον τόπο.

Σήμερα είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω μερικά θέματα που έχω αναφέρει και σε προηγούμενες ομιλίες και ο λόγος είναι ότι και σήμερα είναι εξίσου επίκαιρα και σημαντικά.

‘Οπως θα έχετε προσέξει, δεν έχουμε προσκεκλημένους και αυτό είναι συνειδητή, δική μας επιλογή, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι μέσα από τις ιδιαιτερότητες του σημερινού Συνεδρίου, το όφελος της Οργάνωσής μας, αλλά και των ιδίων των συνέδρων θα ήταν το Συνέδριο να αποφύγει το πανηγυρικό μέρος και άμεσα να μπούμε στην ουσιαστική συζήτηση των θεμάτων που μας απασχολούν σαν Οργάνωση και σαν συναδέλφους.

Πριν προχωρήσω στα διάφορα προβλήματα, που μας απασχολούν, θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι η απουσία προσκεκλημένων από το σημερινό Συνέδριο δεν σημαίνει ότι έχουν διασαλευτεί οι σχέσεις μας με τις Διευθύνσεις των Τραπεζών ή την Κυβερνητική πλευρά και πολύ περισσότερο με τις άλλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Απεναντίας με όλους οι σχέσεις μας είναι άριστες και πολύ φιλικές. Επειδή η Οργάνωσή μας προγραμματίζει τον ερχόμενο Οκτώβρη, μεγάλη πανηγυρική εκδήλωση, για να τιμήσουμε τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της ΕΤΥΚ, αλλά και την είσοδό μας στην 2η πεντηκονταετία της ζωής και δράσης της, θεωρούμε ότι δεν είναι αναγκαία η παρουσία τους σήμερα εδώ, αφού θα τους έχουμε όλους μαζί μας στη μεγάλη εκδήλωση του Οκτωβρίου.

Συνάδελφοι Σύνεδροι,

Η υπογραφή της πρόσφατης τριετούς σύμβασης και η τριετής θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα εκλεγεί σήμερα, δίνει για πρώτη φορά τη χρονική άνεση στην ηγεσία να ασχοληθεί με οργανωτικά προβλήματα, με θέματα προγραμματισμού και εκσυγχρονισμού, καθώς επίσης και με θέματα εκπαίδευσης των στελεχών μας.

Ζούμε σε μία εποχή που τα πάντα εξακολουθούν να παραμένουν ρευστά και ευμετάβλητα, γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα αντιμετωπίσει αύριο και από ποιο χώρο θα εμφανισθεί.

Σ’ αυτό το ευμετάβλητο χώρο που τα πάντα κινούνται με τρομακτική ταχύτητα, τα οφέλη της κοινωνίας είναι τεράστια, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας παρασύρει στη βεβαιότητα της επιτυχίας και της κατοχύρωσης και να εφησυχάζουμε, αφού οι κίνδυνοι, που μας περιτριγυρίζουν, είναι πολλαπλάσιοι και καταστροφικοί.

Βρισκόμαστε στην εποχή που και τα πιο τολμηρά σχέδια των σύγχρονων επιστημονικών εργαστηρίων θα μετατρέπουν τη φαντασία σε πράξη και συνεχώς θα ανατρέπουν και θα περιθωριοποιούν παραδοσιακές εργασίες, συνήθειες και τρόπο ζωής.

Το σημερινό συνέδριο, μας βρίσκει να έχουμε εισέλθει για τα καλά σε μια νέα εποχή, την εποχή των προκλήσεων και των ανατροπών και πρέπει συνειδητά να δούμε τις νέες εξελίξεις σαν μία πρόκληση που δυναμικά, αλλά πετυχημένα, πρέπει να αποδεχτούμε και να αντιμετωπίσουμε, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε σαν Οργάνωση να βάλουμε τις βάσεις για την έναρξη μιας νέας σύγχρονης, ανανεωμένης προσφοράς προς τους συναδέλφους που θα μας δώσει τη δυνατότητα με αισιοδοξία να αντιμετωπίσουμε και να επιβιώσουμε μέσα από τις προκλήσεις και τις ανταγωνιστικές πιέσεις των νέων εξελίξεων.

Η νέα εποχή μας αναγκάζει να εγκαταλείψουμε την οχύρωση της μικρής κοινωνίας της Κύπρου και να ξανοιχτούμε στο διεθνή ορίζοντα, πολύ πιο μακριά από την Ευρώπη και να ενταχθούμε στο σκληρό παιχνίδι της παγκοσμιοποίησης με όλα τα θετικά και αρνητικά του, τα οποία εμείς πρέπει να φανούμε ικανοί να τα αντιμετωπίσουμε και προπαντός να τα αξιοποιήσουμε προς όφελός μας.

Από την επομένη του συνεδρίου μας, μπαίνουμε στη διαδικασία εορτασμού της εισόδου στη νέα πεντηκονταετία που θα κορυφωθεί με μεγάλη πανηγυρική εκδήλωση που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στις 7 Οκτωβρίου 2006. Μικρότερες εκδηλώσεις θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέχρι και το επόμενο Συνέδριο (39ο).

Το 38ο Παγκύπριο Συνέδριο και οι εργασίες του, όπως και κάθε συνέδριο της ΕΤΥΚ, προκαλούν το έντονο ενδιαφέρον του συνόλου των μελών μας, διότι αποτελεί την έκφραση της ζωής και της δράσης της Οργάνωσής μας, όπως αυτή αναδύεται μέσα από τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνά όχι μόνο ο τόπος μας, αλλά ολόκληρο το Χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, με τις αλυσιδωτές συνέπειες του στους υπαλλήλους και το μέλλον τους.

Σήμερα, όπως και στο κάθε συνέδριο θα δοθεί η ευκαιρία στους συναδέλφους σύνεδρους, υπεύθυνα και συνειδητά και πάντοτε μέσα στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών να αναλύσουν σε βάθος και με λεπτομέρεια τις εξελίξεις και τις συνθήκες που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τα εργασιακά θέσμια και την προοπτική του Τραπεζικού επαγγέλματος.

Ο σωστός προβληματισμός και το πραγματικό ενδιαφέρον του κάθε σύνεδρου, εκφράζονται μέσα από την ελευθερία της έκφρασης και του δημοκρατικού διαλόγου, που αποτελούν προέκταση του σύγχρονου Ευρωπαϊκού προσανατολισμού και των πάγιων δημοκρατικών αρχών, που πιστά και με συνέπεια υπηρετεί η Οργάνωσή μας.

Μέσα από αυτές τις διεργασίες που θεωρούνται απαραίτητες και αναγκαίες στη ζωή των συνδικαλιστικών Οργανώσεων, εντοπίζονται τα τυχόν λάθη και οι αδυναμίες της Οργάνωσης και πάνω σ’αυτά πρέπει να αναζητηθούν οι σωστές λύσεις που θα προσφέρουν νέα δυναμική και ώθηση στην ίδια την Οργάνωσή μας.

Η Οργάνωσή μας, όπως και κάθε Οργάνωση, πρέπει αξιοποιώντας τις εμπειρίες του παρελθόντος, με σύνεση και αποφασιστικότητα να προχωρήσει στον καθορισμό των στόχων του μέλλοντος, και με ευλαβική προσήλωση και συνέπεια να αγωνιστούμε για την υλοποίησή τους.

Αναμφίβολα μέσα στους στόχους και τις προτεραιότητές μας είναι η συνδικαλιστική δράση μας.

Παρ’όλα αυτά, σημαντικότερη θέση στη σκέψη και συμπεριφορά μας κατέχει το Εθνικό μας πρόβλημα.

‘Hδη συμπληρώσαμε σχεδόν δύο χρόνια ζωής σαν Ευρωπαίοι πολίτες, ενώ παράλληλα ζούμε τον απόηχο των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν, ενώ ταυτόχρονα βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη των νέων μελών του Κοινοβουλίου μας.

Τα γεγονότα αποτελούν μέρος της ιστορίας του χθες, παράλληλα όμως εμείς, λαός και ηγεσία, πρέπει να λειτουργούμε για το σήμερα και προπαντός για το αύριο.

Αναντίλεκτα από την εποχή της ένταξής μας στην Ευρώπη και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, υπήρξαν αρκετές νέες εξελίξεις, μερικές από τις οποίες με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να αξιοποιηθούν υπέρ της Ελληνοκυπριακής πλευράς και να αποκαταστήσουμε τις εις βάρος μας αδικίες.

Ευχόμαστε η πολιτική ηγεσία του τόπου Κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε συνεργασία πάντοτε με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, να κάνουν τις σωστές επιλογές, ούτως ώστε να απεγκλωβιστούμε από το καθιερωμένο «κάθε πέρσι και καλύτερα».

Δεν πρόκειται από το βήμα αυτό να κάνουμε νουθεσίες στις πολιτικές ηγεσίες μας, αρκεί να τονίσουμε ότι υποχρέωση ΟΛΩΝ μας είναι να προτάσσουμε το συμφέρον του τόπου και του συνόλου, όχι τις φιλοδοξίες και τα συμφέροντα των ατόμων.

‘Ηδη επιθυμία όλων των πολιτικών σχηματισμών είναι να υπάρχει συνεχής και καλόπιστη συνεργασία με τους Τουρκοκυπρίους και ομολογουμένως έγιναν απ’όλους σημαντικά βήματα προσέγγισης και παραγραφής του σκληρού παρελθόντος.

Παρ’όλες τις ανησυχίες μας για το μέλλον του Ελληνισμού της Κύπρου, ρεαλιστικά και συνειδητά είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύουμε και να προωθούμε τα συνδικαλιστικά συμφέροντα των μελών μας και του συνόλου του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ένταξή μας στην Ευρώπη και η Παγκοσμιοποίηση της οικονομίας έχουν επιφέρει κοσμογονικές αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας με τη διαφοροποίηση του τρόπου διεκπεραίωσης της εργασίας.

H αύξηση και ένταση του ανταγωνισμού, η εισαγωγή νέων μεθόδων και πρακτικών, η εισαγωγή νέας τεχνολογίας και προϊόντων, δημιουργούν νέες ανάγκες και ικανότητες από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, τις Διευθύνσεις και φυσικά τους εργαζομένους.

Οι Οργανισμοί, που δεν θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στο νέο παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα οδηγηθούν αρχικά στο μαρασμό και τελικά στον αφανισμό.

Φυσικά οι εξελίξεις αυτές θα έχουν πάντοτε αντίκτυπο και στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Οι Οργανισμοί, που διακρίνονται από διορατικό πνεύμα και όραμα προσαρμοσμένο στις νέες εξελίξεις και ανάγκες, θα αναπτύσσονται συνεχώς και τελικά θα επιβληθούν.

Για να το πετύχουν αυτό οι Οργανισμοί, πρέπει να καταστούν ικανοί να προσαρμόζονται διαρκώς και έγκαιρα στο νέο περιβάλλον και να μεταλλάσσονται διαρκώς σε δεξιότητες και γνώσεις, ούτως ώστε να διατηρούν το πλεονέκτημα του ανταγωνισμού.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλες οι σύγχρονες επιχειρήσεις αλλά και οι Οργανώσεις, ιδιαίτερα οι συνδικαλιστικές, ότι οι αναδιαρθρώσεις είναι αναγκαίες και μάλιστα πάνω σε μόνιμη διάρκεια.

Γι’ αυτό χρειάζεται σαν συνδικαλιστικές Οργανώσεις να επαγρυπνούμε ούτως ώστε να αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα θετικά των αναδιαρθρώσεων αυτών αλλά παράλληλα να μειώνουμε στο ελάχιστο το τυχόν αρνητικό αντίκτυπο των αναδιαρθρώσεων.

Για να διατηρηθούμε στην ομάδα των πετυχημένων, πρέπει να μπορούμε να εγκαταλείψουμε οτιδήποτε μας ήταν χρήσιμο χθες, αλλά ξεπερασμένο σήμερα.

Γι’ αυτό χρειάζεται η διαρκής ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού, ούτως ώστε κανείς να μη καταλήξει στην κατηγορία των «αχρείαστων».

Πρώτιστη υποχρέωση των Διευθύνσεων των Τραπεζών είναι να προσφέρουν στους εργαζομένους όλες τις διευκολύνσεις για διαρκή και εφ’ όρου ζωής εκπαίδευση, ούτως ώστε και οι συνάδελφοι να μη νοιώσουν ξεπερασμένοι από τις εξελίξεις, αλλά και η ίδια η Τράπεζα να έχει τη δυνατότητα αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων των υπαλλήλων της και μάλιστα διαρκώς αναβαθμισμένα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και ο πλέον ικανός υπάλληλος έστω και για δύο χρόνια αν αποξενωθεί από τις νέες εξελίξεις τότε θα οδηγηθεί στην κατηγορία των μη παραγωγικών υπαλλήλων.

Για να μπορέσει ο εργαζόμενος να επιβιώσει στο νέο σύγχρονο περιβάλλον, πρέπει να βελτιώνει και αναπροσαρμόζει τις δεξιότητές του, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι τις ίδιες ανάγκες έχει και η Εργοδοτική πλευρά σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικής Διεύθυνσης.

Πρέπει με τόλμη και ρεαλισμό οι ίδιες οι Διοικήσεις των Τραπεζών σε επίπεδο Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Διευθύνσεων να προχωρήσουν σε εκσυγχρονιστικές τομές που να δίνουν τις ευκαιρίες στις Διευθύνσεις να προσαρμόζονται έγκαιρα στα σύγχρονα πρότυπα και ανάγκες, ούτως ώστε έγκαιρα και αποτελεσματικά να μπορέσουν να προσαρμοσθούν και να αντιμετωπίσουν το νέο περιβάλλον και το αυξημένο ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είδαμε σε μερικές Διοικήσεις στοιχεία ανανέωσης τόσο σε πνεύμα όσο και σε άτομα, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος και μάλιστα δύσβατος με απρόβλεπτες παγίδες και σύγκρουση συμφερόντων.

Η εποχή του εύκολου και σίγουρου κέρδους έχει ξεπερασθεί και ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα το κυνήγι του κέρδους κρύβει πολλές παγίδες, γι’αυτό χρειάζονται πιο έμπειρα και προσοντούχα σε ήθος και δεξιότητες άτομα, ούτως ώστε να μειώνονται οι κίνδυνοι καταστροφικών αποφάσεων.

Αναμφίβολα μας ενδιαφέρει η πορεία της Τράπεζας, διότι η αλληλεξάρτησή μας ως κοινωνικών εταίρων είναι άμεση και ουσιαστική, αφού μια λανθασμένη πορεία της Τράπεζας έχει άμεσες επιπτώσεις στους εργαζομένους και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά και μάλιστα από πρώτο χέρι, τις αρνητικές συνέπειες για το προσωπικό, από λάθη των ίδιων των Διοικήσεων.

Όπως οι Διοικήσεις έχουν δικαίωμα να απαιτούν ψηλές επιδόσεις από τους εργαζομένους σε δεξιότητες, σε ήθος, έτσι και εμείς έχουμε το ίδιο δικαίωμα, να υπενθυμίζουμε στις Διοικήσεις των Τραπεζών ότι έχουν υποχρέωση να επιδεικνύουν τα ίδια στοιχεία με αυτά που ζητούν από το προσωπικό τους.

Η συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο μιας Τράπεζας και η προώθηση ενός στελέχους στην Ανώτερη Διευθυντική ομάδα πρέπει πάντοτε να γίνεται με γνώμονα τη χρηστή διαχείριση και όχι το ρουσφέτι και την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Όλα όσα ανέφερα πιο πάνω δεν αφορούν μόνο τα Τραπεζιτικά στελέχη και τις Διοικήσεις, αφορούν με τον ίδιο τρόπο, ίσως και με πιο έντονο και τις Διοικήσεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και τα ίδια τα στελέχη, ακόμη και τα απλά μέλη, που ο ρόλος τους πλέον είναι σημαντικός και αναβαθμισμένος.

Ο εφησυχασμός είναι καταστροφικός. Η διαρκής προσπάθεια είναι η μόνη διέξοδος για την επιτυχία.

Εγκαιρα η ηγεσία της Οργάνωσής μας, συνέλαβε τα μηνύματα των καιρών, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια έδωσε μεγάλη σημασία στην ανάγκη εκπαίδευσης των στελεχών της, ακόμη και των απλών μελών.

Η συμμετοχή στελεχών της Οργάνωσής μας σε διεθνή συνέδρια έχει πολλαπλασιαστεί αναγκαστικά αφού μόνο έτσι μπορούμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις διεθνώς και ιδιαίτερα στην Ευρώπη των 25.

Παράλληλα φιλοξενούμε στην Κύπρο αρκετές αντιπροσωπείες και συνέδρια με στόχο πάντοτε την ενημέρωση και το συντονισμό σε Συνδικαλιστικό Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Η πιο επίμονη προσπάθεια συνδικαλιστικής κατάρτισης των στελεχών μας, είναι τα γνωστά σεμινάρια, που εδώ και πέντε χρόνια, δειλά - δειλά ξεκινήσαμε και φθάσαμε σήμερα, στο σημείο να έχουμε ένα πολύ αξιόλογο έργο.

Ήδη πάνω από 500 συνάδελφοι στελέχη και μέλη βρίσκονται σ’ έναν κατάλογο που εκ περιτροπής παρακολουθούν σεμινάρια, συνήθως διήμερα, που γίνονται στο ΤΕΤΥΚ.

Μέσα στα πλαίσια της τελευταίας συλλογικής Σύμβασης εξασφαλίσαμε μεγάλο αριθμό ημερών που μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για τη συνδικαλιστική εκπαίδευση των συναδέλφων.

Μέσα από τα σεμινάρια της ΕΤΥΚ τα στελέχη μας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα και από πρώτο χέρι τον τρόπο σκέψης και δράσης της Οργάνωσής μας, αλλά παράλληλα μέσα από τα σεμινάρια ενισχύουν την προσωπικότητά τους και αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες, που τους είναι χρήσιμες όχι μόνο στη συνδικαλιστική τους δράσης, αλλά και στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.

Για να δώσουμε την ευκαιρία σ’ όλα τα μέλη και ιδιαίτερα στους νεότερους να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια αυτά, η Οργάνωσή μας με εγκύκλιο της, αλλά και με άρθρα στον «Τραπεζικό» έδωσε την ευκαιρία σ’ όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και μπορώ υπεύθυνα να διαβεβαιώσω όλους ότι όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, εκτός τυχόν λάθους, τους έχει δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια της ΕΤΥΚ.

Πρέπει να αναφέρω ότι, συνειδητά η Οργάνωσή μας στον κύκλο αυτό των σεμιναρίων έδωσε ιδιαίτερη σημασία στους νεότερους συναδέλφους και στις γυναίκες.

Η αναγκαιότητα εμπλοκής των νέων συναδέλφων στα συνδικαλιστικά, καθώς και των συναδελφισσών, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, γι’ αυτό και δώσαμε την ανάλογη σημασία.

Είναι δύσκολο και σκληρό καμμία φορά ο παλαιός με τη μεγάλη προσφορά και αγώνες, να παραχωρεί τη θέση στους νεότερους αλλά δυστυχώς είναι αναγκαίο, αν θέλουμε να κτίζουμε ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Η σύνθεση του 38ου Συνεδρίου της ΕΤΥΚ μας δίνει σοβαρές ελπίδες για το μέλλον τόσο της ίδιας της Οργάνωσης όσο και των συναδέλφων.

Αγαπητοί φίλοι,

Μία σημαντική πρόνοια της τελευταίας συμφωνίας με τον ΚΕΣΤ είναι η παράγραφος για τα κριτήρια προαγωγών.

Εντός των ημερών αναμένουμε τις συγκεκριμένες εισηγήσεις των Τραπεζών για ρύθμιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

Ελπίζουμε ότι μέσα από την καλόπιστη συνεργασία θα βρεθεί η λύση που να διασφαλίζει την αξιοκρατία στις Τράπεζες και θα ενισχύει τη λειτουργικότητα της.

Είναι πολύ καυτό και ευαίσθητο θέμα που εύκολα μπορεί να προκαλέσει εσωτερικές αντιπαραθέσεις μεταξύ συναδέλφων, γιατί ο καθένας θέλει να προσαρμόζει τα κριτήρια προαγωγών με βάση τα προσωπικά του δεδομένα και προσόντα. Δεν είναι εύκολο γιατί πρέπει να υπάρχει κοινή συνισταμένη που να ικανοποιεί όλους. Αλλά παρ’ όλα αυτά, πρέπει σαν Οργάνωσή να είμαστε διατεθειμένοι για να περιορίσουμε την ασυδοσία των Τραπεζών να καταθέσουμε τις δικές μας θέσεις και απόψεις και ελπίζουμε να το πετύχουμε χωρίς να προκαλέσουμε αντιδράσεις.

Παράλληλα βλέπουμε την τάση των Τραπεζών να προσπαθούν να αξιοποιήσουν τους εποχιακούς υπαλλήλους του Καλοκαιριού, για να καλύψουν τις μόνιμες ανάγκες τους. Στην πλειοψηφία των Τραπεζών έχουμε σήμερα έλλειψη προσωπικού, ήδη έχουμε εγείρει το θέμα αυτό. Οι συνάδελφοι ενέτειναν την προσφορά εργασίας τους, οι Τράπεζες επανείλθαν σε φυσιολογική ροή και κερδοφορία άρα όλα πρέπει να αποκατασταθούν σε πλήρη θέση και εικόνα που είχαν προηγουμένως.

Πρέπει οι Τράπεζες να προχωρήσουν σε προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού ήδη στην Επαρχία Πάφου στην Τράπεζα Κύπρου έχουμε πάρει μέτρα πίεσης και έχουμε ενδείξεις ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις.

Μέσα από τη σύμβαση έχουμε πετύχει τη λειτουργία του Ενιαίου Ταμείου Υγείας, ήταν πράγματι ένα όνειρο και ένα όραμα. Μάλιστα παραμονές που θα εφαρμοστεί και στην πράξη το ΓΕΣΥ, θα παλέψουμε μέσα από αυτό το σχέδιο που δημιουργεί προϋποθέσεις επιβίωσης και κάλυψης όλων των μελών μέσα στη μεγάλη έκταση που θα έχει 30,000 ασφαλισμένους να εξαιρεθεί ακόμα και από το ΓΕΣΥ. Δεν είναι σίγουρο ότι θα το πετύχουμε αλλά προσπαθήσουμε.

Σαν ΕΤΥΚ παρακολουθούμε τις εξελίξεις του Ταμείου Υγείας και οι πρώτες προδιαγραφές που έχουν δώσει είναι το μίνιμουμ των δυνατοτήτων του, γιατί η Επιτροπή δεν ήθελε να πέσει έξω και να καθορίσει ένα ποσό και να μην μπορεί να ανταποκριθεί γι’ αυτό κατέγραψε το μίνιμουμ σε όλες τις περιπτώσεις, όμως οι δυνατότητες του, όπως φαίνεται είναι πολύ μεγαλύτερες και ακόμα δεν φτάσαμε στο σημείο να λειτουργήσουν φαρμακεία που να είναι συμβεβλημένα ή έστω και δικά μας. Η Διαχειριστική Επιτροπή ακόμα δεν έφτασε στο σημείο να ολοκληρώσει τις συμφωνίες με τους γιατρούς, έκανε όμως συμφωνία μόνο με τα κλινικά εργαστήρια. Είναι ένα από τα οράματα τα οποία η εξέλιξη και ο χρόνος θα αποδείξει και θα δικαιώσει τη διορατικότητα την οποία για 10 χρόνια πολεμούσαμε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θέλω να αναφερθώ και στην Αραβική Τράπεζα διότι οι εξελίξεις ήταν σοβαρές, θα τις έχετε παρακολουθήσει μέσα από τα δικά μας έντυπα αλλά και από τον τύπο. Μία ξένη Τράπεζα όπως η Αραβική έφτασε στο σημείο να απειλεί ότι θα αποχωρήσει από την Κύπρο απολύοντας τους συναδέλφους. ΄Ηταν ένα χρόνος σκληρός. Πηγαίναμε σε ακραίες καταστάσεις, o κ. Beighton ενημέρωνε το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και τον Υπουργό Οικονομικών ότι θα φύγει από την Κύπρο, και εμείς το ρισκάραμε διεκδικώντας πάντα το καλύτερο αλλά αν αποτυγχάναμε και αν πέφταμε έξω από τις εκτιμήσεις μας θα έκλεινε η Τράπεζα και όλοι οι συνάδελφοι θα έμεναν χωρίς δουλειά.

Μέσα από την πίεση της ΕΤΥΚ και τις αντιπαραθέσεις που κράτησαν ένα χρόνο η Τράπεζα αναγκάσθηκε να διπλασιάσει το αρχικό ποσό που έδινε για αποζημιώσεις και η πρόταση της μεταφέρθηκε αυτούσια στους συναδέλφους της Αραβικής όπου αποφάσισαν ότι η προσφορά των οκτώ εβδομαδιαίων μισθών κατά έτος υπηρεσίας ήταν ικανοποιητική. 

Στη συνέχεια στην Εθνική Τράπεζα, εξασφαλίσαμε ένα πολύ καλύτερο σχέδιο, ένα σχέδιο που προνοεί 61 μηνιαίους μισθούς το οποίο κρίνεται σαν το καλύτερο που έχει δοθεί μέχρι τώρα από Τράπεζα.

Επίσης θα ήθελα σήμερα να αναφερθώ και στα Επενδυτικά Δάνεια Τραπεζών, ένα καυτό θέμα που το συζητήσαμε κατ’ επανάληψη, εδώ φαίνεται ότι με την αύξηση των τιμών, η πλειοψηφία των συναδέλφων που είχαν υποστεί το πλήγμα των επενδυτικών δανείων, φαίνεται ότι κάπου ισοζυγίζουν οι ζημιές τους. Έχουμε όμως μερικές περιπτώσεις που τις συζητούμε ακόμη. Εκείνοι που είναι τελείως χαμένοι είναι αυτοί που αγόρασαν warrants τα οποία τα έχασαν ουσιαστικά ή δεν τα άσκησαν. Αλλά και μερικοί που αγόρασαν σε ψηλότερη τιμή, ευτυχώς όμως είναι πολύ μικρός αριθμός, έχουν αναλάβει οι Τράπεζες τη δέσμευση να συζητήσουμε το πως μπορεί να υπάρξει μία καλύτερη λύση. Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων έχει ικανοποιηθεί και αν πουλήσουν τις μετοχές τους δεν θα έχουν ζημιά. Όταν η τιμή σήμερα, εξασφαλίζει την τιμή που πλήρωσε ο κάθε συνάδελφος απ’ εδώ και πέρα έχει προσωπική ευθύνη.

Μία άλλη σημαντική επιτυχία είναι ότι φέτος γράψαμε μέλη μας το προσωπικό του Κυπριακού Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών όπως και τους υπαλλήλους του Εμπορικού Συνδέσμου Τραπεζών και έτσι για σκοπούς εκπροσώπησης τους ενσωματώσαμε με την Barclays. Είναι πολύ σημαντικό βήμα ότι μπορέσαμε και μπήκαμε στη μήτρα της Εργοδοσίας και γράψαμε όλο το προσωπικό μέλη μας.

Σκληρή προσπάθεια καταβλήθηκε και σε μία άλλη περίπτωση που αφορά τη Societe Generale Cyprus όπου χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά για να μπορέσουμε να μπούμε σε ένα σκληρό οχυρό που δεν μπορείτε να φανταστείτε τι οχυρώσεις είχε η Societe Generale Cyprus.

Και οφείλω να ομολογήσω ότι με τη σκληρή δουλειά γράψαμε πάνω από 100 μέλη και πλέον έχουμε μία ουσιαστική και συνειδητή παρουσία γιατί όσοι έχουν γραφτεί μέλη, έχουν περάσει ως άτομα ένας ένας από την ΕΤΥΚ. Είναι άτομα που έχουν γραφτεί μέσα από συνειδητοποιημένες επιλογές. Σ’ όλους τους χώρους που μπήκαμε με αυτές τις προϋποθέσεις μπορώ να πω ότι είμαστε πιο ισχυροί γιατί όλοι εγγράφηκαν, μέσα από το ρίσκο και τον κίνδυνο, γι’ αυτό αφού το επέλεξαν συνειδητά σημαίνει ότι είναι διατεθειμένοι να το παλέψουν. ‘Ηταν σκληροί οι εκβιασμοί που υφίσταντο οι συνάδελφοι αλλά δεν υπέκυψαν και εκ των πραγμάτων επειδή το 20 - 30% των συναδέλφων είναι ξένοι, οι οποίοι συνειδητοποίησαν την ανάγκη να γραφτούν μέλη. Τώρα θα πρέπει να κοινοποιούμε τις εγκυκλίους μας και στα Αγγλικά.

Για τις Ευρωπαϊκές Επιτροπές Επιχείρησης δεν θα επεκταθώ τώρα διότι θα κάνω μία παρουσίαση μετά, είναι ένας θεσμός που αναγκάζει όλες τις Τράπεζες να έχουν Ευρωπαϊκές Επιτροπές Επιχείρησης είναι ένας θεσμός που πρέπει να συμμετέχουμε. Στις Κυπριακές Τράπεζες πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο βαθμό αντιπροσώπευσης ενώ στις ξένες πολύ μικρότερο βαθμό αντιπροσώπευσης, πάντοτε ανάλογα με τον αριθμό των μελών μας.

Το σημερινό συνέδριο μας γίνεται παραμονές του Πάσχα και φυσικά αμέσως μετά το Πάσχα θα μπούμε στην καλοκαιρινή περίοδο που άμεσα φέρνει στο νου μας τις διακοπές και το Ξενοδοχειακό μας Συγκρότημα.

Εδώ και τρία χρόνια γίνονται έντονες προσπάθειες ανακαίνισης και αναβάθμισης του Συγκροτήματος και φέτος βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί ΟΛΕΣ οι εργασίες ανακαίνισης και το Ξενοδοχείο από το Πάσχα θα λειτουργεί με νέο πιο σύγχρονο και λειτουργικό πρόσωπο αφού έχει ήδη ανακαινισθεί και ο χώρος υποδοχής και οι κοινόχρηστοι χώροι του.

Παράλληλα η Οργάνωσή μας αναζητά και άλλη υπαλλακτική λύση στο βουνό ή δυνατό ή στην περιοχή Πάφου ακόμη και στην ίδια περιοχή νοουμένου ότι υπάρχει κατάλληλη ευκαιρία.

Για το σκοπό αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας αποφάσισε την πώληση του τεμαχίου που είχαμε τόσο στα Πηγαίνεια όσο και στο Παραλίμνι ούτως ώστε με το προϊόν των εισπράξεων από την πώληση τους να διευκολυνθεί η αγορά νέου Συγκροτήματος.

Ψάχνουμε να αγοράσουμε και κάτι άλλο. Είχαμε κλείσει το Lambriana σε μία πολύ καλή περιοχή στην Αγία Νάπα πάνω σε ύψωμα, με 16 σκάλες. Τελικά διαφάνηκε ότι είχε ένα ρίσκο διότι άλλαξαν την πολεοδομική ζώνη το έβαλαν στη δασική ζώνη και υπήρχε κίνδυνος να μην επιτρέπεται να κτίσουμε μελλοντικά σε περίπτωση που χαλούσε κάτι αλλά και από τη άλλη διαφάνηκε και μέσα από τις διαπραγματεύσεις ότι δεν είχε ούτε και την τελική έγκριση.

Θα δείτε φυσικά και στους ισολογισμούς ότι το ΤΕΤΥΚ έχει αρκετά λεφτά λόγω της σωστής και συνετής διαχείρισης.

Στόχος μας είναι να βρούμε κάτι το καινούργιο είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα.

Σας ευχαριστώ.